Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Εργασιακά και ασφαλιστικό στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων αρχίζει τη Δευτέρα η ελληνική κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, οι οποίοι επιστρέφουν σήμερα στην Αθήνα. Στόχος να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Τα πρώτα ραντεβού των θεσμών με τους αρμόδιους υπουργούς είναι προγραμματισμένα για το πρωί της Τρίτης, ενώ τη Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί οι συναντήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια.

Στο τραπέζι θα τεθεί το μείζον ζήτημα της εργασιακής μεταρρύθμισης, όπως επίσης και οι εκκρεμότητες που αφορούν το νέο ασφαλιστικό σύστημα.

Επιπλέον, πρόκειται να συζητηθούν οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών, τα ενεργειακά θέματα και μία σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει αναφορά και στα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας.

Η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο την άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης, προκειμένου να “ανοίξει” ο δρόμος για τον καθορισμό των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, εξέλιξη η οποία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε