Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Έρχονται κι άλλα «Grand» Μασούτης στην Αττική

Έρχονται κι άλλα «Grand» Μασούτης στην Αττική

Έως 12 νέα καταστήματα Μασούτης σε όλη τη χώρα και ετήσιες επενδύσεις 22 εκατ. ευρώ για το 2024, καθώς και τα σχέδια για τα νέα Grand σούπερ μάρκετ, ανακοίνωσαν ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος κ. Γιάννης Μασούτης και ο γενικός διευθυντής κ. Θεόδωρος Γεροστεργιούδης με αφορμή τα εγκαίνια του 1ου Grand Μασούτης στην Αττική και συγκεκριμένα στη Γλυφάδα στις 8 Δεκεμβρίου.

Οι δυο τους προανήγγειλαν τα επόμενα «Grand» (Μασούτης) σχέδια για σούπερ μάρκετ σε Αττική και Πελοπόννησο, στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός τους να εντείνουν την ανάπτυξη του δικτύου στην νότιο Ελλάδα.

22 εκατ. ετήσιες επενδύσεις

Το επενδυτικό πλάνο της Διαμαντής Μασούτης για το 2024, προβλέπει το άνοιγμα 10-12 νέων καταστημάτων σε όλη τη χώρα. Κάθε χρόνο η εταιρεία επενδύει περί τα 22 εκατ. ευρώ και σ’ αυτό το μοτίβο θα κινηθεί και το 2024, χωρίς ωστόσο στο ποσό να περιλαμβάνονται επενδύσεις για τα καταστήματα Grand.

Μασούτης και κατοικίες

Όσον αφορά την Αττική, το επόμενο Grand Μασούτης θα ανοίξει στις Τρεις Γέφυρες περί τα τέλη 2024 και θα αποτελεί μία ακόμα επένδυση της τάξης των 2 εκατ. ευρώ, όπως και η επένδυση για το κατάστημα της Γλυφάδας. Πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα, καθώς μαζί με το κατάστημα θα ανεγερθεί και οικιστικό συγκρότημα, το οποίο θα διαθέτει περί τα 110 διαμερίσματα, για τα οποία, παρότι δεν έχουν ολοκληρωθεί, υπάρχει έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Να σημειωθεί, ότι το μοντέλο μεγάλων καταστημάτων με ενισχυμένη γκάμα προϊόντων και περισσότερες υπηρεσίες έναντι των καταστημάτων πόλης είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τη Μασούτης. Στο πλαίσιο αυτό, οι προσδοκίες από το 1ο κατάστημα της Αττικής, είναι μεγάλες. Να σημειωθεί, ότι το κατάστημα της Γλυφάδας, αναπτύσσεται σε 2.000 τ.μ., αποτελεί το 16ο Grand πανελλαδικά και το 391ο της αλυσίδας σε όλη τη χώρα.

Αναφορικά με την επένδυση στη Γλυφάδα ανήλθε στο ποσό των 2 εκατ. ευρώ περίπου και για την λειτουργία του, το κατάστημα απασχολεί 83 άτομα προσωπικό.

Οι νέες περιοχές

Όπως αποκάλυψε η διοίκηση, σχέδια υπάρχουν για δύο ακόμη καταστήματα, στα βόρεια προάστια και σε πιο κεντρικό σημείο της Αττικής, ενώ έντονο ενδιαφέρον υπάρχει και για την Πελοπόννησο.Για την Πελοπόννησο, η διοίκηση αποκάλυψε τα σχέδιά της για τη δημιουργία δικτύου που θα διαθέτει 15 συνολικά καταστήματα. Επιπλέον, το προσεχές διάστημα θα ανοίξει ένα κατάστημα και στην Κρήτη, στην περιοχή των Χανίων.

Σε ό,τι αφορά την Κρήτη, ο κ. Μασούτης ανέφερε ότι πρόκειται για μια αυτόνομη περιοχή, η οποία καταγράφει πολύ καλές επιδόσεις. Περί τα μέσα Δεκεμβρίου, δε, ανοίγει ένα ακόμη κατάστημα σε περιοχή των Χανίων.

Τα εγκαίνια στη Γλυφάδα

Το 1ο Grand Μασούτης της Αττικής στην Γλυφάδα, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 79 & Βενεζουέλας άνοιξε τις πόρτες του με πλήθος κόσμου. Στα εγκαίνια ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., κ. Γιάννης Μασούτης, μαζί με στελέχη της εταιρείας, υποδέχτηκαν τον κόσμο μέσα σε χριστουγεννιάτικη, γιορτινή ατμόσφαιρα. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος και την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ο δημοσιογράφος, Γιώργος Αυτιάς, εκπρόσωποι φορέων και ΜΜΕ και συνεργάτες.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις