Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

Έρχονται νέα μέτρα με νέο δάνειο – γέφυρα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σχεδόν το σύνολο της διαπραγμάτευσης είναι ακόμη στον αέρα, παρά την πρόοδο σε ορισμένα σημεία. Όλα δείχνουν ότι η κατάληξη των διαπραγματεύσεων μέχρι την ερχόμενη Τρίτη είναι τουλάχιστον υπεραισιόδοξη άποψη και έτσι όλα πλέον οδηγούν σε νέο δάνειο γέφυρα μέσω του EFSM, δάνειο για το οποίο ωστόσο θα ζητηθούν και νέα μέτρα τα οποία θα πρέπει μάλιστα να ψηφιστούν άμεσα, μέσα στον Δεκαπενταύγουστο.

Ακόμη υπάρχουν αποκλίσεις στο θέμα του ΤΑΙΠΕΔ, το Ασφαλιστικό, στα κόκκινα δάνεια κλπ και έτσι το ενδεχόμενο θετικής γνωμάτευσης του κουαρτέτου προς το Eurogroup απομακρύνεται ή τουλάχιστον δεν φαίνεται εφικτή μια έγκριση της συμφωνίας στις 11 του μήνα.
Έτσι υπάρχουν φόβοι ότι θα ενεργοποιηθεί το σχέδιο που προβλέπει νέο δάνειο γέφυρα από τον EFSM ο οποίος έχει διαθέσιμα περί τα 6 δισ και τα οποία θα χρησιμοποιηθούν πρώτα απ’ όλα για την πληρωμή των 3,2 δισ. προς την ΕΚΤ.
Νέο δάνειο ωστόσο μέσω EFSM σημαίνει νέα προαπαιτούμενα μέτρα τα οποία θα πρέπει πρώτα να ψηφιστούν από την Ελληνική Βουλή και όπως όλα δείχνουν αυτά δεν είναι άλλα από μέτρα που έχει ήδη βάλει στο τραπέζι το κουαρτέτο και περιλαμβάνουν φόρους και προκαταβολές φόρων αλλά και άμεσες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε