Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

ESM προς επενδυτές: Αγοράστε ελληνικά κρατικά ομόλογα!

ESM προς επενδυτές:  Αγοράστε ελληνικά κρατικά ομόλογα!
φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στις αποφάσεις του Eurogroup για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και την ολοκλήρωση του προγράμματος της Ελλάδας, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, το ενημερωτικό σημείωμα του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) προς τους επενδυτές.

Ανοιχτό κάλεσμα στους επενδυτές να αγοράσουν ελληνικά κρατικά ομόλογα απηύθυνε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο ESM τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει αποκατασταθεί, πλήρως, ως εκδότης.

Ο Μηχανισμός και μεγάλος δανειστής της Αθήνας ενημερώνει τους επενδυτές για τα “καλά νέα”, ότι δηλαδή η Ελλάδα πέρασε τις τελικές εξετάσεις του τρίτου προγράμματος και “σύντομα θα μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της”.

“Από το 2015, η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει πολλές μεταρρυθμίσεις, επέστρεψε στην οικονομική ανάπτυξη και έχει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της. Τώρα η χώρα θα ακολουθήσει τον δρόμο της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Κύπρου, θα γίνει μια ακόμα ιστορία επιτυχίας του ESM” σημειώνει.

ESM: Στέλνουμε την τελευταία δόση στην Αθήνα – Πάρτε ελληνικά ομόλογα

Σε ό,τι αφορά το χρέος, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας αναφέρει ότι “για να διατηρηθεί η βιωσιμότητά του, η Ελλάδα θα τύχει περαιτέρω ελάφρυνσης, με τη μορφή παράτασης των προθεσμιών λήξης των δανείων του EFSF, αναβολών επιτοκίων και μερικά ακόμα βήματα”.

Συνεχίζοντας, ο ESM επισημαίνει ότι η χώρα μας θα λάβει, επίσης, μια τελική δόση ύψους 15 δισ. ευρώ, τα οποία θα προστεθούν στο ταμειακό της απόθεμα για να καλύψουν τις ανάγκες χρηματοδότησης μέχρι το έτος 2020.

“Η Ελλάδα έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να έχει πρόσβαση στις αγορές, αλλά αυτά τα επιπλέον χρήματα θα καθησυχάσουν τους επενδυτές” τονίζει το σημείωμα του ESM και καταλήγει, υπογραμμίζοντας ότι “η Αθήνα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών σε βιώσιμη βάση”.

με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις