Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Eurogroup – Σεντένο: Περιμένουμε από τον Τσακαλώτο το σχέδιο για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα

Μάριο Σεντένο Eurogroup

Το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα περιμένει το Eurogroup από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Αυτό δήλωσε λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες του άτυπου συμβουλίου ο πρόεδρός του Μάριο Σεντένο.

Το Eurogroup περιμένει από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να παρουσιάσει το αναπτυξιακό μοντέλο που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα και το οποίο συνδέεται με τη μεταμνημονιακή εποχή της Ελλάδας, τόνισε ο Μάριο Σεντένο.

Η στρατηγική για την ανάπτυξη, που θα ακολουθήσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, θα φέρει την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης, είπε ο Σεντένο. Και πρόσθεσε ότι και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί η ίδια η χώρα πρέπει να «υπογράψει» τις μεταρρυθμίσεις, που θα συνεχιστούν.

Σεντένο: Τι θα συζητήσουμε στο Eurogroup

Ο Μάριο Σεντένο τόνισε ότι στο άτυπο Eurogroup στη Σόφια οι εκπρόσωποι των θεσμών θα ενημερώσουν τους υπουργούς Οικονομικών για την πορεία της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης.

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στα θέματα που σχετίζονται με την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος. Ο Μάριο Σεντένο εξέφρασε την ικανοποίησή του, λέγοντας ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις από την πλευρά των δημοσιονομικών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας. Επεσήμανε, ειδικότερα, την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο 4,2% το 2017, το οποίο, όπως είπε, είναι υπερδιπλάσιο του αρχικού στόχου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις