Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Eurogroup: Συμφωνία χωρίς χρήματα – Οι Έλληνες εκμεταλλεύονται την προσφυγική κρίση

Πηγή Eurokinissi
Πηγή Eurokinissi

Λίγες ώρες πριν το Eurogroup ο γερμανικός τύπος κάνει λόγο για συγκρατημένη αισιοδοξία επίτευξης συμφωνίας με την Ελλάδα, ενώ η Welt κατηγορεί την κυβερνηση πως εκμεταλλεύεται την κρίση με τους πρόσφυγες.

Αρκετοί γερμανοί αναλυτές συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι παρά το φαινομενικό αδιέξοδο θα επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς.

Τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa αναφέρει ότι το πιθανότερο σενάριο στο σημερινό Eurogroup είναι να καταλήξουν οι υπ. Οικονομικών σε μια «θετική αξιολόγηση», αλλά να μην δώσουν ακόμη το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης. Αυτό, όπως σημειώνει το dpa, θα γίνει πιθανότατα λίγες μέρες αργότερα.

Ενδιαφέρον έχει και η Die Welt που γράφει μεταξύ άλλων ότι ”ακόμη κι αν οι Έλληνες αντιστέκονται σθεναρά σε ορισμένες επιταγές των Βρυξελλών και ακόμη κι αν δημιουργείται η εντύπωση ότι η Αθήνα θέλει να εκμεταλλευτεί την προσφυγική κρίση για ιδίους σκοπούς, οι Βρυξέλλες δεν θεωρούν ότι η χώρα απομακρύνεται από τη μεταρρυθμιστική της πορεία. Αντιθέτως, πρόσωπα που γνωρίζουν τα των διαπραγματεύσεων αναφέρουν ότι σημειώνεται όντως πρόοδος στις συνομιλίες και ότι πολύ σύντομα μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία”.

Πηγή Deutsche Welle

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε