Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Έβαλε “κασέτα” ο Ρέγκλινγκ και απειλεί ξανά: Θα μπλοκάρουμε τα μέτρα για το χρέος αν…

Ρέγκλινγκ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κλάους Ρέγκλινγκ απειλεί την Ελλάδα με “πάγωμα” των μέτρων για το χρέος. Το έκανε ξανά, προειδοποιώντας ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν για να μην πάρουν τα… μέτρα (μας) οι δανειστές.

Αυτή τη φορά το μήνυμα Ρέγκλινγκ έρχεται μέσα από συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse. Η Ελλάδα, λέει πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Και αν δεν κάνει ό,τι έχει συμφωνηθεί, θα πρέπει να “ξεχάσει” τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.

«Η Ελλάδα χρειάζεται να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Είμαστε πολύ υπομονετικός δανειστής αλλά μπορούμε να σταματήσουμε τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους που έχουμε συμφωνήσει για την Ελλάδα, αν τα προγράμματα προσαρμογής δεν συνεχιστούν όπως συμφωνήθηκαν. Είμαι αισιόδοξος μετά τις πρόσφατες συζητήσεις μου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Τα επίπεδα χρέους εμφανίζονται ανησυχητικά υψηλά. Η Ελλάδα όμως μπορεί να ζήσει με αυτά καθώς οι ωριμάνσεις είναι πολύ μακρές και τα επιτόκια πολύ χαμηλότερα απ’ ό,τι σε άλλες χώρες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις