Δευτέρα, 15 Απρ.
28oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης – Αλ Ταμί: Στο επίκεντρο της συνάντησης τους οι επενδύσεις στην Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης – Αλ Ταμί: Στο επίκεντρο της συνάντησης τους οι επενδύσεις στην Ελλάδα

Στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμίρη του Κατάρ βρέθηκαν οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμίρης του Κατάρ, Σεΐχης Tamim bin Hamad Al Thani, σύμφωνα με πληροφορίες, επαναβεβαίωσαν την αμοιβαία θέλησή τους για ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας στην οικονομία και σε τομείς όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και τόνισε ότι η Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στην ενέργεια, τον τουρισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα. Συμφωνήθηκε, να υπάρξει σύντομα επιχειρηματική αποστολή στην Αθήνα για τη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας.

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στον Εμίρη του Κατάρ να επισκεφθεί την Αθήνα, την οποία ο Σεΐχης Tamim bin Hamad Al Thani αποδέχθηκε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ακόμα η κατάσταση στη Γάζα και οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τον σημαντικό διαμεσολαβητικό ρόλο που παίζει το Κατάρ για την απελευθέρωση των ομήρων και την ειρήνη στην περιοχή, ενώ ο Εμίρης του Κατάρ εξέφρασε την εκτίμησή του για τις πρωτοβουλίες και τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή.

Μακρο-οικονομία Τελευταίες ειδήσεις