Μακρο-οικονομία

ΟΔΔΗΧ: Στο 1,76% αυξήθηκε η απόδοση των τρίμηνων εντόκων γραμματίων

Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 999 εκατ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό των 500 εκατ. ευρώ, κατά 2 φορές
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με αυξημένο επιτόκιο θα γίνει η διάθεση της νέας σειράς εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας του Ελληνικού Δημοσίου, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Στην δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 500 εκατ. ευρώ, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 1,76%, από 1,70% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία, αναφέρει ο ΟΔΔΗΧ.

Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 999 εκατ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό των 500 εκατ. ευρώ, κατά 2 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 1 Αυγούστου 2025.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Δεν θα γίνουν αποδεκτές συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2025. Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Μακρο-οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Μακρο-οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Δημόσιο χρέος: Έρχεται νέα πρόωρη αποπληρωμή δανείων 2,5 δισ. ευρώ για να περάσει η Ελλάδα κάτω από την Ιταλία έως το τέλος του 2026
Στόχος η ταχύτερη αποκλιμάκωση του ελληνικού χρέους και να περιοριστεί περαιτέρω η απόσταση από την Ιταλία στον δείκτη χρέους προς ΑΕΠ
Close up a woman managing her home finances with a smartphone, she reviews financial bills. Concepts include financial planning, taxes, spending, budgeting, and financial challenges. 14
Όφελος 714 εκατ. ευρώ για καταναλωτές και οικονομία από τις παρεμβάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Ελλάδα
Μελέτη της Κομισιόν έδειξε τα οφέλη από την εφαρμογή του δικαίου του ανταγωνισμού, με τις παρεμβάσεις των αρχών της ΕΕ να αποφέρουν έως 29,7 δισ. ευρώ ετησίως
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού