Δευτέρα, 15 Απρ.
28oC Αθήνα

Παύλος Μαρινάκης: Ξεκινούν από την 1η Μαρτίου οι παρεμβάσεις για το βρεφικό γάλα

Παύλος Μαρινάκης: Ξεκινούν από την 1η Μαρτίου οι παρεμβάσεις για το βρεφικό γάλα

Από την 1η Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις στην ακρίβεια για το βρεφικό γάλα, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη σε συνέντευξη του στο MEGA.

Ο υφυπουργός παρά το πρωθυπουργώ κος Μαρινάκης ανέφερε για το ζήτημα της ακρίβειας στοχευμένες παρεμβάσεις όπως η μόνιμη μείωση τιμής, καλάθι νοικοκυριού, αυτές που ξεκινούν από 1η Μαρτίου, για το βρεφικό γάλα, την παρέμβαση από το χωράφι στο ράφι.

«Αυτά, λοιπόν, περιμένουμε να δούμε πώς θα αποδώσουν. Το καλάθι του νοικοκυριού απέδωσε σε έναν βαθμό, συνεχίζει και εφαρμόζεται. Η μόνιμη μείωση τιμής απέδωσε σε έναν άλλον βαθμό. Όλα αυτά είναι τα προσωρινά μέτρα, όπως είναι και η προσωρινή στήριξη με κάποια επιδόματα όπως έγινε τον Δεκέμβριο η στήριξη για τις πιο ευπαθείς ομάδες με πάνω από 700 εκατ. ευρώ» είπε.

Σε ερώτηση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτών είπε: «όταν διαπραγματεύτηκε το 2019, 2020, 2021 την νέα ΚΑΠ η κυβέρνηση, κατάφερε, ενώ μειώθηκε το ποσό που πήραν οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, μέχρι και 20%, όπως η Γαλλία, όπως η Γερμανία, πολύ μεγάλες χώρες. Στην Ελλάδα δεν μειώθηκε, ήταν 19,3 δισεκατομμύρια, παρέμεινε 19,3 δισεκατομμύρια. Άρα, ενώ μειώθηκε συνολικά – και μειώθηκε σε πολύ μεγάλες χώρες – η Ελλάδα κατάφερε, με τη διαπραγμάτευση που έκανε, τα ίδια λεφτά τα οποία είχε πάρει στην προηγούμενη ΚΑΠ, 19,3 δισεκατομμύρια, τα ίδια λεφτά να πάρει και στην τελευταία ΚΑΠ».

«Με πρωτοβουλία, της Ελλάδας συστήθηκε η ΕUMED-9, οι εννιά χώρες του Νότου, με δικές μας ενέργειες, μέσα και στο ευρωκοινοβούλιο και στην Ευρώπη, για να υπάρχουν μεγαλύτερες εκτάσεις καλλιεργήσιμες από τους αγρότες, μικρότερες εκτάσεις αγρανάπαυσης και βέβαια, πολύ περισσότερα χρήματα» συμπλήρωσε.

Επιπλέον είπε ότι στον προϋπολογισμό που θα συνταχθεί στο τέλος της χρονιάς για το 2025, θα επαναφέρει η κυβέρνηση έναν δικαιότερο, με μόνιμα χαρακτηριστικά, τρόπο επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, θα καθιερώσει έναν μηχανισμό για το ρεύμα που θα τους φτάνει στο όριο του κόστους, κάτω από δέκα λεπτά την κιλοβατώρα. «Και βέβαια, θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε όλα όσα έχουμε ανακοινώσει για τις αποζημιώσεις κατά του «Ντάνιελ», για τις αποζημιώσεις συνολικά των αγροτών» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μακρο-οικονομία Τελευταίες ειδήσεις