Κυριακή, 21 Απρ.
16oC Αθήνα

Υπογραφή σύμβασης μελέτης συμπληρωματικών έργων φράγματος Πηνειού στην Ηλεία

Υπογραφή σύμβασης μελέτης συμπληρωματικών έργων φράγματος Πηνειού στην Ηλεία

Σύμβαση για την μελέτη συμπληρωματικών έργων φράγματος Πηνειού στην Ηλεία υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως επισήμανε ο Χρήστος Σταϊκούρας «Το φράγμα Πηνειού στην Ηλεία αποτελεί σημαντικό έργο για την ύδρευση και τη γεωργική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής». Το έργο θα συμβάλει στην ανακαίνιση, προσβασιμότητα, ασφάλιση και ανάδειξή του και έργα ταμίευσης άρδευσης και ύδρευσης του Δήμου Ωλένης Ηλείας.

Ο Υπουργός Υποδομών ανέφερε: «Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Το φράγμα Πηνειού στην Ηλεία αποτελεί σημαντικό έργο για την ύδρευση και τη γεωργική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής.
Υπογράφουμε, σήμερα, τη σύμβαση μελέτης των συμπληρωματικών έργων που απαιτούνται προκειμένου να υποστηρίξουμε, να αναδείξουμε και να εμπλουτίσουμε την αξία αυτής της υποδομής.

Πρόκειται για ένα έργο που θα ενισχύσει τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα του φράγματος, δίνοντας πνοή στην τοπική κοινωνία και οικονομία».

Παρούσα κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν και η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, βουλευτής Ηλείας, Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Στο συμβατικό αντικείμενο της μελέτης, περιλαμβάνονται:

  • Ο σχεδιασμός νέων αρδευτικών δικτύων στη Μανωλάδα, συνολικής έκτασης 114.000 στρ.
  • Η βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των κατασκευασμένων δικτύων του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων.
  • Ο σχεδιασμός νέων έργων άρδευσης, 18.370 στρεμμάτων, και ύδρευσης του Δήμου Ωλένης.
  • Η περιβαλλοντική αναβάθμιση των παραλίμνιων περιοχών.
  • Η αξιοποίηση της αλιείας του ταμιευτήρα.

Η προεκτιμώμενη αμοιβή ανέρχεται σε 8.610.434,72 ευρώ με ΦΠΑ.

Μακρο-οικονομία Τελευταίες ειδήσεις