Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Financial Times: Η αναβάθμιση από τον Fitch δείχνει ότι εδραιώνεται η ανάκαμψη στην Ελλάδα

Financial Times
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Ο οίκος Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας με το σκεπτικό ότι το χρέος της γενικής κυβέρνησης βρίσκεται σε τροχιά βιωσιμότητας χάρη στην αναπτυσσόμενη οικονομία, τον μειωμένο πολιτικό κίνδυνο και τα πρωτογενή πλεονάσματα που υπερβαίνουν τον στόχο των πιστωτών, γράφουν οι Financial Times.

Για την Ελλάδα είναι ένα ευπρόσδεκτο μήνυμα πως η ανάκαμψη εδραιώνεται, μετά από τρία συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης για πρώτη φορά από το 2006. Τον Ιανουάριο ο S&P προχώρησε σε ανάλογη κίνηση και αναβάθμισε την Ελλάδα, τονίζει η Financial Times, με αφορμή τα… ευχάριστα από τον οίκο Fitch.

Μετά τους Financial Times και το Bloomberg: Θετική η προοπτική για την Ελλάδα

Το πρακτορείο Bloomberg σημειώνει ότι ο οίκος Fitch αναμένει ότι ο μειωμένος πολιτικός κίνδυνος, τα πρωτογενή πλεονάσματα και η εφαρμογή των νομοθετημένων δημοσιονομικών μέτρων θα βελτιώσουν την βιωσιμότητα του χρέους της γενικής κυβέρνησης. Η προοπτική είναι θετική.

«Ο οίκος εκτιμά πως το Eurogroup θα παραχωρήσει σε περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους φέτος. Θεωρεί ότι οι επίσημοι πιστωτές θα επιδιώξουν μια υβριδικά «καθαρή» έξοδο από τον πρόγραμμα του ESM τον Αύγουστο» τονίζει το πρακτορείο.

Associated Press: Η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2.5%, μετά από πολλά χρόνια ύφεσης

Σύμφωνα με το Associated Press «ο οίκος Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας καθώς η χώρα πορεύεται προς το τέλος της οκταετούς περιόδου υπαγωγής της σε προγράμματα στήριξης. Ο οίκος επικαλείται τις βελτιωμένες επιδόσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και την τροχιά ανάπτυξης για το 2018. Η αναβάθμιση ανακοινώθηκε ενώ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ολοκλήρωνε τις επαφές του με θεσμικούς επενδυτές στο Παρίσι και το Λονδίνο. Η χώρα ετοιμάζεται για την πλήρη επιστροφή της στις αγορές φέτος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ότι το 2018 και 2019 η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2.5%, μετά από πολλά χρόνια ύφεσης», τονίζει το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις