Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Folli Follie: Κανόνια φοβάται η αγορά – Ενοίκια, μισθοί και χρέη για εμπορεύματα στον… αέρα

Folli Follie: Κανόνια φοβάται η αγορά – Ενοίκια, μισθοί και χρέη για εμπορεύματα στον… αέρα

Οι εξελίξεις γύρω από τη Folli Follie είναι ραγδαίες. Τα χρονικά περιθώρια για την εταιρεία είναι ασφυκτικά και η αγορά φοβάται πλέον ότι θα πέσουν… κανόνια. Πληροφορίες μιλούν για πρόβλημα ρευστότητας και έτσι μισθοί και απαιτήσεις για πληρωμές σε ενοίκια και εμπορεύματα κατά πολλούς βρίσκονται… στον αέρα.

Τα κανόνια που μπορεί να πέσουν αν η Folli Follie δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έχουν σημάνει συναγερμό στην αγορά. Είναι ενδεικτικό ότι ήδη υπήρξε κατάπτωση εγγυητικής επιστολής ύψους 300.000 ευρώ λόγω της αδυναμίας της εταιρείας να εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις της έναντι του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για το υποκατάστημά της στο εμπορικό πάρκο του “Ελευθέριος Βενιζέλος”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” ήδη από το Μάιο του 2018 τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας ήταν περίπου 86 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι εμπορικές απαιτήσεις ήταν περίπου 78 εκατομμύρια. Από τότε η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και ίσως αυτό το γεγονός οδήγησε σε κινήσεις όπως οι εκπτώσεις τύπου Black Friday έτσι ώστε να αυξηθεί το ρευστό που έχουν στη διάθεσή τους οι υπεύθυνοι της εταιρείας.


Τα αποτελέσματα τέτοιων κινήσεων ωστόσο δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις της Folli Follie καθώς οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις σε πληρωμές ενοικίων για υποκαταστήματα σε κεντρικά σημεία των Αθηνών.
Μάλιστα γίνεται λόγος για διατάραξη των σχέσεων της εταιρείας με διεθνή κολοσσό της βιομηχανίας αθλητικών με τον οποίο η Folli Follie έχει συμβόλαια αντιπροσώπευσης στην Ελλάδα. Λέγεται μάλιστα ότι η εμβληματική ξένη εταιρεία ήδη σχεδιάζει να αντικαταστήσει την Folli Follie με άλλη εταιρεία ιταλικών συμφερόντων που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.
Όλα αυτά έχουν θέσει σε συναγερμό την αγορά. Προμηθευτές και ιδιοκτήτες ακινήτων γίνονται πιστικοί για να εξασφαλίσουν τα χρήματά τους ενώ την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται ποια θα είναι η θέση τους σε περίπτωση που η εταιρεία δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις