Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Folli Follie: Πολλά κρίνονται την Τετάρτη για την εταιρεία

Folli Follie

Καθοριστική για το μέλλον της Folli Follie η Τετάρτη (16/10/2019), καθώς η εταιρεία θα περάσει το «κατώφλι» του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, για να αποκρούσει την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσαν δύο, Ελβετοί, ομολογιούχοι της.

Αν και «φτωχότερη» κατά 45 εμπορικά σήματα σε διάστημα ενός έτους, από τότε που ξέσπασε το οικονομικό σκάνδαλο, ωστόσο η άλλοτε κολοσσιαία εταιρεία της μόδας, θα επιδιώξει να αποκρούσει το αίτημα των Ελβετών και να διατηρηθεί «εν ζωή», ειδάλλως, όπως τόνισε προς τους μετόχους της Folli Follie, ο πρόεδρος της εταιρείας Αβραάμ Γούναρης: «Εάν η αίτηση των Ελβετών για πτώχευση, γίνει δεκτή, τότε το όλο εγχείρημα διάσωσης κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα. Θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, τη στιγμή μάλιστα που οι διαπραγματεύσεις με τους υπόλοιπους ομολογιούχους για να βρεθεί λύση, βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο».

Κι ενώ, από τη μία πλευρά, οι διαπραγματεύσεις με τους υπόλοιπους ομολογιούχους για να καταλήξουν από κοινού στο σχέδιο διάσωσης, βρίσκονται σε εξέλιξη, από την άλλη, οι ξένοι όμιλοι διακόπτουν τη συνεργασία τους με την FF Group, ο ένας μετά τον άλλο.

Οι πιο πρόσφατες εξελίξεις αφορούν το σήμα της Nike, καθώς, η αντιπροσώπευσή του στη χώρα μας θα «περάσει» στον Ιταλό επιχειρηματία και πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας Atalanta,B.C, Aντόνιο Περκάσι, ο οποίος αντιπροσωπεύει και στην ιταλική αγορά την Nike, καθώς και τη Gucci, τη Victoria’s Secret, τη φίρμα παιχνιδιών Lego και την ιστορική φίρμα υποδημάτων Vergelio, ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει τη δημοφιλή φίρμα καλλυντικών KIKO Milano, με δίκτυο 1.000 καταστημάτων.

Στα σήματα που είχε χάσει η Folli Follie, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα Calvin Klein, τα καλλυντικά Shisheido, τα αρώματα Dolce & Gabbana, οι φίρμες ένδυσης Ermenegildo Zegna, Guess Jeans, η γαλλική φίρμα μαγιό Vilebrequin και η Samsonite.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις