Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Φορολογικές δηλώσεις 2016: Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η υποβολή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η υποβολή των δηλώσεων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης προσθέτοντας ότι εφέτος δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναγνώρισε ότι υπάρχει μικρή καθυστέρηση στην υποβολή δηλώσεων και τόνισε πως εκκρεμεί η ψήφιση διατάξεων από τη Βουλή που θα ρυθμίζουν λεπτομέρειες όπως για τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, για άνεργους και φοιτητές.

Σε ό,τι αφορά τις αποδείξεις για το 2016 ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να τις ζητούν, τονίζοντας ότι «η φοροδιαφυγή είναι υπόθεση όλων».

Αναφερόμενος στο αφορολόγητο είπε υπάρχει κατηγορία πολιτών που το δικαιούται και επανέλαβε πως ετοιμάζεται η σύνδεσή του με τη χρήση πλαστικού χρήματος.

«Αυτοί που δικαιούνται αφορολόγητο κρατούν τις αποδείξεις από 1η Ιανουαρίου, όταν όμως η αγορά γίνει με πλαστικό χρήμα, η διάταξη θα ορίζει ότι δεν θα χρειάζεται να κρατά κανείς την απόδειξη, αυτό όμως θα ισχύει τυπικά από την ημερομηνία που θα έρθει η διάταξη στη Βουλή» ξεκαθάρισε ο κ. Αλεξιάδης.

Σημείωσε, επίσης, ότι η χρήση πλαστικού χρήματος δεν θα επιβληθεί από την πρώτη μέρα εφαρμογής, ούτε σε όλες τις ηλικίες, ούτε σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ο κ. Αλεξιάδης πρόσθεσε ότι με βάση διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή όποια επιχείρηση ή φυσικό πρόσωπο κάνει δωρεά προς τους φορείς του Δημοσίου για τους πρόσφυγες είτε σε είδος ή υπηρεσία δεν θα περιλαμβάνει ΦΠΑ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε