Σάββατο, 13 Απρ.
24oC Αθήνα

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Παράταση έως και τις 15 Σεπτεμβρίου αποφασίζει το υπουργείο Οικονομικών

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Παράταση έως και τις 15 Σεπτεμβρίου αποφασίζει το υπουργείο Οικονομικών

Σχεδόν 6 εκατ. φορολογικές δηλώσεις, είχαν υποβληθεί μέχρι και χθες (07.09.2021) το βράδυ, κάτι που σημαίνει ότι υπολείπονται ακόμη περίπου 400.000 δηλώσεις, ώστε να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να δώσει παράταση έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, στην προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, μία προθεσμία που λήγει την προσεχή Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι πολλοί λογιστές και φορείς της αγοράς, έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα προς το υπουργείο. Χθες υποβλήθηκαν περίπου 97.000 δηλώσεις και προχθές 94.000.

Πάντως οι υπόλοιπες ημερομηνίες δεν αλλάζουν. Δηλαδή μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν δύο δόσεις, αυτές του Ιουλίου και του Αυγούστου, ενώ στο τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά η δόση του τρέχοντος μηνός.

Τους επόμενους μήνες από Οκτώβριο έως και Φεβρουάριο του 2022 θα πληρώνεται από μία δόση για να συμπληρωθούν οι οκτώ που προβλέπονται.

Να σημειωθεί ότι δεν ισχύει η έκπτωση 3%, για την εφάπαξ πληρωμή του συνολικού φόρου που θα προκύψει. Αυτό ίσχυε για δηλώσεις που θα υποβάλλονταν έως το τέλος Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να γινόταν και η εξόφληση του φόρου.

Έρχονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Η έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ θα πραγματοποιηθεί κανονικά, στο 3ο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Να σημειωθεί ότι σήμερα μετά τις 11:00 κλείνει η εφαρμογή για αλλαγές το Ε9.

Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε έξι δόσεις με την πρώτη στο τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία στο τέλος Φεβρουαρίου 2022. Δεν αποκλείεται να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν χωρίς επιπλέον επιβάρυνση διπλή δόση τον Οκτώβριο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις