Οικονομία

ΦΠΑ τέλος για χιλιάδες επιχειρήσεις – Παραγραφή λόγω πενταετίας

Δεν θα πληρώσουν οι επιχειρήσεις τον ΦΠΑ όπως και τα πρόστιμα και τους άλλους φόρους που έχουν επιβληθεί εάν έχει παρέλθει η πενταετία.

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας κλείνουν οριστικά οι υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος λόγω παρέλευσης του πενταετούς ορίου. Έτσι ξεκαθαρίζει πως πλέον η παραγραφή ισχύει και για τον ΦΠΑ.
Με τον τρόπο αυτό χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες ελέγχθησαν και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν αποδώσει τον ΦΠΑ γλιτώνουν οριστικά από όλα τα πρόστιμα και τους φόρους λόγω της παρέλευσης της πενταετίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” υπολογίζεται ότι παραγράφονται 830.000 ευρώ λόγω πενταετίας και η απόφαση ανοίγει τον για νέες οδηγίες της ΑΑΔΕ προς τη φορολογική διοίκηση με τις οποίες θα απαλλαγούν οριστικά χιλιάδες επιχειρήσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΙΕΛΚΑ: Στο 1,08% ο πληθωρισμός στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Οκτώβριο
Μεγαλύτερες μειώσεις τιμών τον Οκτώβριο 2025 σε σχέση με τον Οκτώβριο 2024 καταγράφονται στις κατηγορίες φρέσκα φρούτα και λαχανικά (-8,06%), απορρυπαντικά και είδη καθαρισμού (-5,10%), τρόφιμα παντοπωλείου (-4,77%)
Close-up detail of a man shopping in a supermarket