Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιάννης Στουρνάρας: Αναγκαία η εξομάλυνση της νομισματικής μας πολιτικής

Γιάννης Στουρνάρας: Αναγκαία η εξομάλυνση της νομισματικής μας πολιτικής
Φωτογραφία αρχείου

Για ένα πολύ απαιτητικό διεθνές περιβάλλον για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής έκανε λόγο από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ‭Γιάννης Στουρνάρας‬, σημειώνοντας πως την ώρα που είχαμε καταφέρει να πάρουμε ανάσα από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, δεχθήκαμε το «πλήγμα» από μια σειρά αρνητικών κλυδωνισμών.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τονίζοντας πως ο πληθωρισμός έχει σκαρφαλώσει σε επίπεδα ρεκόρ στην Ευρωζώνη, καθιστώντας αναγκαία την εξομάλυνση της νομισματικής μας πολιτικής.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επεσήμανε ότι εξετάζεται ένα νέο μέσο για την άμβλυνση των επεισοδίων κατακερματισμού, ενώ πρόσθεσε ότι θα υπάρξει ευελιξία στον τρόπο επανεπένδυσης των ομολόγων που λήγουν στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης ΡΕΡΡ.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, στόχος είναι ο πληθωρισμός να επιστρέψει μεσοπρόθεσμα και για αυτό χρειάζεται βελτίωση της αρχιτεκτονικής της ζώνης του ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις