Οικονομία

Γκάζι από τη βιομηχανία το Φεβρουάριο

Πάτησε γκάζι η ελληνική βιομηχανία το Φεβρουάριο. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του Φεβρουαρίου 2017, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2016, παρουσίασε αύξηση 20,9% έναντι μείωσης 14,6% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2016 με το 2015.

Το σημαντικό είναι πως αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών τόσο για τη βιομηχανία που διαθέτει τα προϊόντα της στην εγχώρια αγορά (συν 17,3%) όσο και για τις βιομηχανικές επιχειρήσεις που εξάγουν τα προϊόντα τους (συν 25,8%),
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη Βιομηχανία του μηνός Φεβρουαρίου 2017, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2017, παρουσίασε αύξηση 6,5%.

Ο μέσος γενικός δείκτης του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2016 – Φεβρουαρίου 2017, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2015 – Φεβρουαρίου 2016, παρουσίασε αύξηση 0,1%, έναντι μείωσης 10,4% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Τέλος είναι αξιοπρόσεκτο ότι ο δείκτης του κύκλου εργασιών είναι υψηλότερος και από το Φεβρουάριο του 2015.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Παράταση επιδότησης προσωρινής στέγασης για κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023
Κομβικός όρος για να συνεχιστεί η καταβολή είναι ο δικαιούχος να έχει καταθέσει εμπρόθεσμα αίτηση για Στεγαστική Συνδρομή, αλλιώς η επιδότηση διακόπτεται αυτοδίκαια
Επίσκεψη του Επιτρόπου Γεωργίας της ΕΕ Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι σε περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023.