Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα

H Alpha Bank κατά του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

H Alpha Bank κατά του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η αναζήτηση μέτρων ισοδύναμου δημοσιονομικού αποτελέσματος προς αντικατάσταση του συντελεστή φορολογήσεως των υπηρεσιών της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι κρίσιμης σημασίας, εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank.

Η εκροή ανθρώπινου κεφαλαίου (brain drain) έλαβε μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας ένα περιοριστικό παράγοντα για μία σταθερή αναπτυξιακή πορεία στο μεσοχρόνιο ορίζοντα. Η υψηλή φορολόγηση των υπηρεσιών εκπαίδευσης θα αποτελέσει ένα ακόμη πλήγμα τόσο βραχυπρόθεσμα θέτοντας σε κίνδυνο θέσεις εργασίας, όσο και μεσοπρόθεσμα στον σχηματισμό υψηλής ποιότητας ανθρωπίνου κεφαλαίου, αφού η ιδιωτική εκπαίδευση λειτουργεί συμπληρωματικά καλύπτοντας ουσιαστικά τις αδυναμίες του συστήματος δημοσίας, εκπαιδεύσεως εκτιμούν οι αναλυτές.

Η δυσμενής οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών έχει ήδη πλήξει σημαντικά την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση. Η ύφεση, η αύξηση της ανεργίας και η περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση έχουν οδηγήσει σε μείωση του διαθεσίμου εισοδήματος των νοικοκυριών, γεγονός που επιδρά αρνητικά στην επιλογή ιδιωτικής εκπαιδεύσης.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε