Οικονομία

H Standard & Poor’s υποβάθμισε την Κύπρο

Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω της σημαντικής έκθεσης του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου στο ελληνικό χρέος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s ανακοίνωσε απόψε ότι αποφάσισε να υποβαθμίσει κατά μία μονάδα την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου, από το ΒΒΕ- στο ΒΒΒ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και περαιτέρω υποβάθμισης τους επόμενους μήνες.

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Κίκης Καζαμίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει να σημειωθεί οποιαδήποτε δυσλειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Υπολογίζεται ότι η κάθε μια από τις δύο μεγάλες τράπεζες, δηλαδή η Τράπεζα Κύπρου και η Μαρφίν Λαϊκή, θα απωλέσουν από 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ από τη μείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων στο μισό.

Σε δηλώσεις μετά την επιστροφή του το απόγευμα από τις Βρυξέλλες, ο κ. Καζαμίας είπε ότι η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει στο δρόμο που έχει χαράξει με την κατάθεση νομοσχεδίων στη Βουλή για έγκριση, τα οποία επιτρέπουν στην κυβέρνηση να παράσχει στήριξη στις τράπεζες που θα επηρεασθούν από το κούρεμα του ελληνικού χρέους με στόχο την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Βαγγέλης Μαρινάκης: Να μένεις σταθερός στο λόγο σου είναι η μεγαλύτερη αξία – Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η εισαγωγή της CMF στο Euronext Athens
Η μερισματική πολιτική χαρακτηρίζεται «μετοχοκεντρική». Στόχος η διανομή του 60% με 70% των προσαρμοσμένων καθαρών κερδών ανά τρίμηνο
Βαγγέλης Μαρινάκης: Να μένεις σταθερός στο λόγο σου είναι η μεγαλύτερη αξία – Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η εισαγωγή της CMF στο Euronext Athens
Αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές: Από «κόσκινο» θα περνούν τα στοιχεία από ΑΑΔΕ, ΕΛΓΑ και ασφαλιστικές
Οι διασταυρώσεις επεκτείνονται σε κατοίκους και επιχειρήσεις που διαθέτουν ακίνητο, εγκατάσταση ή έδρα στην πληγείσα περιοχή, ακόμη και αν δεν έχουν υποβάλει αίτηση κρατικής αρωγής
An insurance adjuster investigates an insurance claim, to determine wall and ceiling damage, using a smartphone.