Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Black Friday έρχεται! Κάντε τις online αγορές σας με ασφάλεια

black friday 2022

Με την πολυαναμενόμενη ημέρα της Black Friday να είναι προ των πυλών, ήδη μία μεγάλη μερίδα καταναλωτών έχει ξεκινήσει να αναζητά φυσικά και online καταστήματα από όπου μπορεί να επωφεληθεί από τις αμέτρητες εκπτώσεις και προσφορές της ημέρας με αξιοπιστία και ασφάλεια.

Ιδίως όσον αφορά στις online αγορές, η Black Friday, που, μετά τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, έχει καθιερωθεί και στη χώρα μας, είναι η καλύτερη ευκαιρία για να βρείτε τις μεγαλύτερες εκπτώσεις του χρόνου, σε μία ατελείωτη ποικιλία προϊόντων. Πώς, όμως, θα διασφαλίσετε την ασφάλεια των ηλεκτρονικών αγορών σας;
άντρας ψωνίζει με την πιστωτική του κάρτα online

Φροντίστε για την ασφάλεια κάθε ηλεκτρονικής αγοράς της Black Friday

Ένα τεράστιο ποσοστό των καταναλωτών επιλέγει τις online αγορές την ημέρα της Black Friday, από την πανδημία του COVID-19 και έπειτα.  Δεν είναι λίγοι, ωστόσο, οι χρήστες που δε γνωρίζουν τις ενέργειες που μπορούν να πραγματοποιήσουν, ώστε να εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των ηλεκτρονικών αγορών τους. Μιας και την ημέρα της Black Friday, λοιπόν, πιθανότατα θα πραγματοποιήσετε έστω μία ηλεκτρονική αγορά, μην παραλείψετε να μεριμννήσετε για τα παρακάτω:

  • Πραγματοποιήστε την ηλεκτρονική σας αγορά μέσω μίας ασφαλούς σύνδεσης, και όχι από κοινόχρηστα δίκτυα.
  • Ψωνίστε αποκλειστικά από ασφαλείς ιστοσελίδες (όσες έχουν το εικονίδιο με το λουκέτο δίπλα στο URL τους).
  • Διαβάστε τους όρους χρήσης και την ενημέρωση κάθε ιστοσελίδας για τα προσωπικά δεδομένα.

Προτιμήστε καταστήματα που ήδη γνωρίζετε

Τόσο στο πλαίσιο της Black Friday όσο και οποιαδήποτε άλλη ημέρα του χρόνου, είναι σημαντικό οι ηλεκτρονικές σας αγορές να είναι από καταστήματα επιβεβαιωμένης αξιοπιστίας, έτσι ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα ηλεκτρονικής απάτης. Ενδείκνυται, λοιπόν, να προτιμήσετε ιστοσελίδες που έχετε ξαναχρησιμοποιήσει στο παρελθόν ή, έστω, ηλεκτρονικά καταστήματα που να γνωρίζετε. Αποφύγετε ιστοσελίδες τα ονόματα των οποίων παραφράζουν τα ονόματα γνωστών ιστοσελίδων, τεχνική η οποία χρησιμοποιείται κατά κόρον στο ίντερνετ.

ασφάλεια στις online αγορές

Δώστε έμφαση στα προσωπικά σας δεδομένα

Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων πρέπει να είναι η #1 προτεραιότητα κατά τη διάρκεια των αγορών σας την ημέρα της Black Friday. Κατά τη διάρκεια των ηλεκτρονικών σας αγορών, επομένως, πρέπει να παράσχετε μόνο τις απολύτως απαραίτητες προσωπικά πληροφορίες που χρειάζονται για την απόδειξη, την πληρωμή και την παράδοση (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, email και στοιχεία πληρωμής).

Αν σας ζητηθούν επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τα έγγραφα ή το λογαριασμό τραπέζης σας, τότε πιθανότατα η ιστοσελίδα δεν είναι αξιόπιστη. Για να αποφύγετε διαρροές προσωπικών δεδομένων, ακόμη, επιλέξτε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης που να μην έχει χρησιμοποιηθεί σε καμία άλλη ιστοσελίδα.

Πηγές: www.pcmag.com, www.webroot.com, uk.norton.com, pavla.gr

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις