Οικονομία

Η Fed αύξησε για δέκατη φορά τα επιτόκια, κατά 25 μονάδες βάσης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) ανακοίνωσε απόψε τη νέα αύξηση των επιτοκίων, κατά 25 μονάδες βάσης, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Αυτή ήταν η δέκατη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ, παρά την πρόσφατη τραπεζική κρίση.

Το βασικό επιτόκιο διαμορφώνεται πλέον στο 5-5,25% και βρίσκεται στο ανώτερο επίπεδό του από το 2006. Η Fed σημείωσε ωστόσο ότι θα παρακολουθήσει τις επιπτώσεις αυτών των διαδοχικών αυξήσεων στην πραγματική οικονομία για να αποφασίσει εάν θα υπάρξει ή όχι ανάγκη να συνεχίσει αυτή τη νομισματική πολιτική της ώστε να επιτύχει τον στόχο της, δηλαδή να μειώσει τον πληθωρισμό στο 2%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΥΠΕΝ: Στο Block 2 το κέντρο βάρους της κοινοπραξίας ExxonMobil – HELLENiQ ENERGY αντί για το Block «Δυτικά της Κρήτης»
Το υπουργείο υποστηρίζει ότι η επιλογή της κοινοπραξίας να επενδύσει στο Block 2 αντί στα Δυτικά της Κρήτης αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των εταιρειών στις προοπτικές της χώρας
Oil platform