Site icon NewsIT

Η Ελλάδα βγαίνει άμεσα στις αγορές

17.07.2017 | 13:02
Η Ελλάδα βγαίνει άμεσα στις αγορές

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που είχε μεταδώσει πριν από λίγες ημέρες το newsit.gr ότι η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές.

Το σχέδιο είναι η έκδοση 5ετους ομολόγου και η άντληση 2 δισ ευρώ. Η δοκιμαστική αυτή έκδοση προβλέπει το ομόλογο να ανταλλαγεί με εκείνο που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2014 και λήγει το 2019. Δηλαδή να γίνει μία έκδοση πενταετούς ομολόγου με λήξη το 2023.

Η έκδοση θα προχωρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η προετοιμασία έχει ήδη γίνει και τόσο η Rotchild όσο και άλλες ξένες επενδυτικές τράπεζες έχουν διαπιστώσει σημαντικό ενδιαφέρον εκ μέρους των επενδυτών.

Το κλίμα πάντως σε γενικές γραμμές και όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς κρίνεται ευνοϊκό γιατί οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν παρουσιάσει σημαντική υποχώρηση.

Το πενταετές ομόλογο που είχε εκδοθεί τον Απρίλιο του 2014 είχε επιτόκιο 4,75% αλλά η τιμή αγοράς του ήταν κάτω του 100% της ονομαστικής (δηλαδή η καθαρή απόδοσή του ήταν γύρω στο 4,90%).

Η κίνηση θα γίνει πριν τη Σύνοδο του ΔΝΤ στις 20 Ιουλίου κατά την οποία το Ταμείο θα πρέπει να αποφασίσει για την επί της αρχής έγκριση δανείου έως 1,6 δισ. ευρώ.

Κυβερνητική πηγή: Δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη φημολογούμενη έξοδο στις αγορές, κυβερνητική πηγή σχολίαζε τα εξής: «Δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση. Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις αγορές ομολόγων και θα αποφασίσει για τον καταλληλότερο χρόνο εξόδου, όχι με βάση τις φημολογίες αλλά με αποκλειστικό κριτήριο τη βέλτιστη διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους». 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version