Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Η επιστροφή του Λούα Λούα στο προσκήνιο, τα σκάνδαλα και η Βίλα στην Βούλα

Η επιστροφή του Λούα Λούα στο προσκήνιο, τα σκάνδαλα και η Βίλα στην Βούλα

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο τις τελευταίες μήνες με αφορμή το θέμα της ΔΕΠΑ και των οφειλών προς αυτήν των ELFE, όπως επίσης και του μυστηριώδους προσώπου Μανώλη Πετσίτη, που βρέθηκε από υπάλληλος πιτσαρίας μισθοδοτούμενους από αρκετές εταιρίες, μεταξύ των οποίων και η ELFE και μάλιστα αδρά.

Όλα τα τελευταία χρόνια ο πάλαι ποτέ ισχυρός επιχειρηματίας, φέρονταν να έχει στενές σχέσεις με την παρούσα κυβέρνηση, αλλά είναι άγνωστο εάν κάτι τέτοιο ευσταθεί σε και σε πιο βαθμό.
Σήμερα ο πάλαι ποτέ ισχυρός επιχειρηματίας, επιχειρεί απομονωμένος να επιστρέψει στο επιχειρείν. Ελάχιστες οι δημόσιες παρουσίες του, ενώ τα επιχειρηματικά βήματα, φέρονται να κινούνται μέσω off shore εταιριών, δικών του μεν συμφερόντων, αλλά χωρίς επισήμως ο ίδιος να εμφανίζεται.
Πολλά ακούγονται, πολλά λέγονται, αλλά ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιο είναι το επιχειρηματικό του παζλ και πως αυτό συνθέτετε. Εικασίες πολλές, αλλά αποδείξεις ελάχιστες.
Σήμερα η βάση του φέρεται να είναι στο Πανόραμα της Βούλας, όπου ζει μαζί με την μητέρα του στην επιβλητική του μονοκατοικία, όπου δέχεται όλους εκείνους που ο ίδιος κρίνει, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Κυρίως οι επισκέπτες είναι οικονομικοί σύμβουλοι και δικηγόροι.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι το νέο του στρατηγείο είναι κάτι σαν … φάντασμα, πράγμα που δεν ταιριάζει στο προφίλ που ο ίδιος είχε καλλιεργήσει την περίοδο που «μεγαλούργησε», από το 2000 μέχρι και το 2012. Ο άνθρωπος που ήθελε να γίνει βασιλιάς βρέθηκε κατηγορούμενος για σωρεία αδικημάτων, πέρασε τις πύλες της φυλακής και σήμερα επιχειρεί το come back, πράγμα καθόλου εύκολο αν αναλογιστεί κανείς τι τον ακολουθεί.
Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης την εποχή της παντοκρατορίας τους είχε ασχοληθεί σχεδόν με τα πάντα. Από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τράπεζα αλλά και ποδόσφαιρο. Ίσως τα τρία συστατικά που ο ίδιος θεωρούσε ότι τον έφτανε στο θρόνο.
Το 2006 ήταν μία χρονιά σταθμός για τον ίδιο, αφού ανακηρύχθηκε επιχειρηματίας της χρονιάς, με την τότε εταιρία του την Νεοχημική να έχει απογειωθεί και να παρουσιάζει εξωπραγματικές πωλήσεις κοντά στο ένα δις ευρώ.
Τα ΜΜΕ του έβγαλαν και το προσωνύμιο Λούα Λούα, παλιός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, αγαπημένη ομάδα του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που όλοι ανέμεναν να φτάσει στα ύψη, αλλά τελικά έφυγε από την ομάδα του Πειραιά .. νύχτα.

Η είσοδος στα ΜΜΕ

Δεξί χέρι του Λούα Λούα ήταν ο Πέτρος Κυριακίδης, που σάρωνε ότι έβρισκε προς πώληση στην αγορά των ΜΜΕ, όχι απαραίτητα για να αναπτυχθούν. Πολλά εξ αυτών έκλεισαν πολύ γρήγορα. Πολλοί μάλιστα αναρωτιόνταν τότε που το πάει ο Λαυρεντιάδης;

Η Proton Bank το 2010

Παντρεύτηκε την Κατερίνα Νικολίτση με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, δεν φανταζόταν ποτέ -ειδικά την εποχή της παντοδυναμίας του- ότι η σύζυγός ως άλλη σύζυγος ενός Καίσαρα του επιχειρείν, θα φαινόταν μεν, αλλά δεν θα ήταν πιστή δε.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας η πρώην κυρία Λαυρεντιάδη ερωτεύθηκε τον νεαρό επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη, τον οποίο γνώρισε μέσω ενός ψεύτικου προφίλ που δημιούργησε στο facebook.

Η σύζυγος

Η πρώτη γνωριμία οδήγησε σύμφωνα με τα όσα έχουν γραφτεί σε ένα παθιασμένο ειδύλλιο ανάμεσα στους δύο ενώ η τότε σύζυγος του επιχειρηματία, έφτασε στο σημείο να γνωρίσει τον Ανδριαδάκη στον Λαυρεντιάδη ώστε να κάνουν δουλειές μαζί.
Το Καλοκαίρι του 2012 θα κάνει διακοπές διαρκείας στην Ελούντα μαζί με την σύζυγό του, σε μια προσπάθεια να σώσουν και πάλι τον γάμο τους.
Καταλύουν σε πολυτελές resort και την ημέρα της επετείου του γάμου τους ο Λούα-Λούα κλείνει όλη την παραλία για να απολαύσει ένα βίντεο με τις πιο ευτυχισμένες στιγμές του γάμου τους.
Όμως όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια το γυαλί που είχε ραγίσει δεν κόλλησε ποτέ ξανά, ενώ όταν ο Λαυρεντιάδης συνελήφθη η σύζυγός του «εξαφανίσθηκε» κυριολεκτικά.
Η πολυτελής έπαυλη που διέμεναν ερήμωσε και το διαζύγιο έγινε γνωστό δυο χρόνια αργότερα, όταν οι ψίθυροι από τους Fendi καναπέδες του Ψυχικού έγιναν βεβαιότητα με τα όσα γράφτηκαν.
Οι εποχές όπου το ζεύγος εμφανιζόταν παντού και δεχόταν κολακείες και κομπλιμέντα είχε περάσει ανεπιστρεπτί, μαζί με τις υπέρμετρες φιλοδοξίες τους, όπως την αγορά του περίφημου Alfa Nero από τον Θόδωρο Αγγελόπουλο.
Για να γίνει χρειάστηκε να δειπνήσουν τα δύο ζεύγη στην κατοικία κοινού γνωστού τους, αφού η επιθυμία του ζεύγους Λαυρεντιάδη να γίνει η συνάντηση στην κατοικία της οικογένειας Αγγελοπούλου, απορρίφθηκε από την Γιάννα.
Το δείπνο κύλησε σε ευχάριστη ατμόσφαιρα, μέχρι την στιγμή που ο Λούα-Λούα έθιξε το θέμα του εκπληκτικού σκάφους, αξίας εκατό τριάντα εκατομμυρίων ευρώ.
«Με ενδιαφέρει πολύ η περίπτωση», είπε και συνέχισε λέγοντας: «Δίνω εκατό τριάντα εκατομμύρια ευρώ» για να εισπράξει άμεσα την απάντηση της Γιάννας Αγγελοπούλου, η οποία συνοδεύθηκε από ένα ελαφρύ μειδίαμα.
«Ας αλλάξουμε θέμα συζήτησης», είπε και το θέμα έληξε εκεί, χωρίς να υπάρξει συνέχεια από τον άνθρωπο που θέλησε να γίνει αυτοκράτορας με όλα τα μέσα και τώρα θέλει να γίνει καναλάρχης.

Του Θανάση Παπαδή

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις