Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Η ERGO εξαγόρασε την ΑΤΕ Ασφαλιστική και θα επενδύσει 1 δισ. ευρώ

Η ERGO εξαγόρασε την ΑΤΕ Ασφαλιστική και θα επενδύσει 1 δισ. ευρώ

Η ERGO εξαγόρασε την ΑΤΕ Ασφαλιστική από την Τράπεζα Πειραιώς και η εξαγορά ολοκληρώθηκε στις αρχές Αυγούστου, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος των δύο εταιρειών Θεόδωρος Κοκκάλας σε συνάντηση με δημοσιογράφους.

Έτσι, η  ERGO αναδεικνύεται στον μεγαλύτερο Όμιλο Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα με βάση τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα των δύο εταιριών το 2015.
Όπως εξήγησε ο κ. Κοκκάλας η ERGO προχώρησε σε αυτή την κίνηση γιατί πιστεύει στις προοπτικές της ελληνικής αγοράς, χωρίς βεβαίως, να παραγνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία.
Και τόνισε ότι σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ε.Ε., η Ελλάδα παρουσιάζει χαμηλή διείσδυση της ιδιωτικής ασφάλισης, ιδιαίτερα στον κλάδο ζημιών, γεγονός που δημιουργεί σημαντικά περιθώρια και ευκαιρίες ανάπτυξης.
Ο ίδιος επισήμανε ότι με την ολοκλήρωση της εξαγοράς λήγει η περίοδος αβεβαιότητας για το μέλλον της ΑΤΕ Ασφαλιστικής και εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα των ασφαλισμένων, των συνεργατών και των εργαζομένων.
Στη συνέχεια επισήμανε ότι στόχος του νέου σχήματος αποτελεί η οικονομική ευρωστία και η σταθερή κερδοφόρα ανάπτυξη, παρά τις συνθήκες ύφεσης. Καθώς και να βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις πρώτες θέσεις της ασφαλιστικής αγοράς.
Για να πετύχει το στόχο ο  όμιλος σκοπεύει να επενδύσει το ποσό το 1 δισ. ευρώ, από τα οποία τα μισά θα δοθούν για την ανάπτυξη στο κομμάτι του digital.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε