Οικονομία

Η Samsung εξαγόρασε ελληνική εταιρία!

Στην εξαγορά της ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας Innoetics προχώρησε πρόσφατα η Samsung Electronics, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί ακόμα το ύψος του ποσού που συμφωνήθηκε. Η Innoetics είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες διεθνώς, η οποία δραστηριοποιείται στις τεχνολογίες φωνής και είναι τεχνοβλαστός (spin-off) του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά».

Ιδρύθηκε το 2006 από ερευνητές του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου του Κέντρου, με στόχο την εξέλιξη και τη μέγιστη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας στις τεχνολογίες φωνής. Η εταιρεία, τα τελευταία 10 χρόνια, αναπτύσσει και διαθέτει τεχνολογίες Μετατροπής Κειμένου σε Ομιλία, οι οποίες βρίσκονται στην κορυφή του τομέα παγκοσμίως, έχοντας αποσπάσει βραβεύσεις σε έγκυρους διεθνείς οργανισμούς.

Η εταιρεία θα συνεχίσει την ανάπτυξη των τεχνολογιών της, ούσα πλέον ανεξάρτητη θυγατρική της Samsung και διατηρώντας τις λειτουργίες της στην Αθήνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΚ «Αθηνά», η εξαγορά αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές κινήσεις των τελευταίων ετών σε ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, ενώ παράλληλα είναι η μεγαλύτερη άμεση εξαγορά τεχνοβλαστού ελληνικού Ερευνητικού/Ακαδημαϊκού οργανισμού στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΕΚ «Αθηνά» εξέφρασε την ευχαρίστησή του για τη συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε ως μια εξαιρετική και μοναδική επιτυχία της Innoetics.

«Τα αποτελέσματα της οραματικής ερευνητικής προσπάθειας μιας ομάδας του Κέντρου μας ήταν το ουσιαστικό στοιχείο που οδήγησε στη δημιουργία της Innoetics, η οποία μετά από έντονη και συστηματική επιχειρηματική δουλειά, εξελίχθηκε σε μια διεθνούς επιπέδου εταιρεία, άξια να αποκτηθεί από έναν κολοσσό όπως η Samsung», επεσήμανε ο κύριος Ιωαννίδης.

«Το “Αθηνά” θα αξιοποιήσει αυτή την εμπειρία για να υποστηρίξει νέες καινοτόμες και ρηξικέλευθες προσπάθειες των ερευνητών του και να ενισχύσει την μετατροπή των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν σε αποδοτικές τεχνολογικές λύσεις και νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες», κατέληξε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση εργαζομένων ΕΧΑΕ – Euronext: Στο επίκεντρο οι θέσεις εργασίας και το μέλλον της εταιρείας
Ήδη έχουν προηγηθεί επαφές τόσο με τη διοίκηση της ΕΧΑΕ όσο και με το Υπουργείο Οικονομικών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει σαφής κατεύθυνση ή κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο που να απαντά στις ανησυχίες των εργαζομένων
Το κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών 1
Βρετανία – Καναδάς: Συμμετέχουν στο σχέδιο της ΕΕ για την αξιοποίηση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία
Τα δάνεια θα βοηθήσουν τη Ουκρανία να αγοράσει όπλα, μεταξύ άλλων και από τις ΗΠΑ, αφού η κυβέρνηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αρχίσει να χρεώνει γι' αυτά και θα στοχεύουν επίσης στην ενίσχυση της ευρύτερης οικονομίας της Ουκρανίας
UK flag 2
Ο Τραμπ απειλεί την Κίνα με πάγωμα των εισαγωγών μαγειρικού λαδιού ως αντίποινα για το μποϊκοτάζ της σόγιας
Ο Τραμπ χαρακτήρισε την πιθανή κίνηση ως αντίποινα κατά του Πεκίνου για την άρνησή του να αγοράσει αμερικανική σόγια, την οποία χαρακτήρισε «μια οικονομική εχθρική πράξη» που σκόπευε «προκαλεί δυσκολίες στους καλλιεργητές μας».
Ντόναλντ Τραμπ 1
Γ. Στάσσης: Επενδύσεις στην ενεργειακή ευελιξία στην εποχή των data centers – Απαραίτητη η βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου
Ο κ. Στάσσης περιέγραψε αναλυτικά το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου ΔΕΗ, που περιλαμβάνει ανάπτυξη ΑΠΕ και ευέλικτη παραγωγή, καθώς και τεχνολογίες που προσφέρουν ευελιξία
O πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης