Πέμπτη, 16 Μαΐ
20oC Αθήνα

Η SAP ψηφίζει Ελλάδα με πρωτοποριακή επένδυση

Η SAP ψηφίζει Ελλάδα με πρωτοποριακή επένδυση

Το πρώτο – παγκοσμίως – κέντρο ανάλυσης και αξιοποίησης δεδομένων της SAP, εγκαινιάστηκε χθες στην Ελλάδα και όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της εταιρείας για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Ανδρέας Ξηρόκωστας, δεν θα επικεντρωθεί μόνο στην εγχώρια αγορά.

Θα επεκτείνει τη δράση του στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, φιλοδοξώντας να αποτελέσει την αρχή της περαιτέρω διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της SAP στην Ελλάδα.

Το Data Science Delivery Hub φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα κέντρο γνώσης και αξιοποίησης του τεράστιου όγκου πληροφοριών, που είναι διαθέσιμα στο ψηφιακό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες αυτές προς όφελος των εταιριών στην πορεία τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Όπως τόνισε ο κ. Ξηρόκωστας, οφέλη από το μετασχηματισμό και τη μετατροπή των data σε αξία μπορούν να έχουν όχι μόνον οι μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και οι μικρότερες, καθώς και φορείς του Δημοσίου. “Η αξία των δεδομένων και η αξιοποίησή τους είναι μεγάλη”, ανέφερε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι η αξιοποίηση τεχνολογιών, όπως τα big data analytics, μπορεί να έχει άμεσα αποτελέσματα σε πολλά μέτωπα, όπως η μάχη κατά της φοροδιαφυγής, με ό,τι θετικό συνεπάγεται για την οικονομία.
Το κέντρο έχει, ήδη, ξεκινήσει τη λειτουργία του, ενώ μέσα από τη στρατηγική συνεργασία με ακαδημαϊκούς και άλλους παραγωγικούς φορείς και με τη συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων, αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω με την πρόσληψη νέων στελεχών.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε