Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Η Τράπεζα Πειραιώς αλλάζει – Αυτό είναι το νέο business plan

τράπεζα Πειραιώς

Με ειλημμένη την απόφαση να βάλει λουκέτο σε 53 καταστήματα έως το τέλος του έτους κι έχοντας ήδη λάβει αιτήσεις από 800 εργαζόμενους για εθελούσια αποχώρηση, η Τράπεζα Πειραιώς ετοιμάζεται να ανακοινώσει το νέο business plan, μέρος του οποίου αποτελεί και η απόσχιση του τραπεζικού κλάδου. Οι μέτοχοι θα εγκρίνουν τον εταιρικό μετασχηματισμό της τράπεζας στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ την ίδια ημέρα θα ανακοινωθούν και τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου.  

Την ίδια στιγμή, βάσει σχεδίου, στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας γίνονται οι απαραίτητες διεργασίες, ώστε το ΤΧΣ να αυξήσει το ποσοστό που κατέχει στην Τράπεζα Πειραιώς από το 26,4% στο 61,3%, έτσι ώστε η τράπεζα να καταστεί αρχικά κρατική και στη συνέχεια, αφού εξυγιανθεί και πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, να μετατραπεί εκ νέου σε ιδιωτική.

Κατά την ολοκλήρωση της διάσπασης, η σημερινή Τράπεζα Πειραιώς θα παύσει να είναι πιστωτικό ίδρυμα και η επωνυμία της θα τροποποιηθεί σε Πειραιώς Financial Holdings Ανώνυμη Εταιρεία, με διακριτικό τίτλο Πειραιώς Financial Holdings.

Παράλληλα, θα συσταθεί νέα ανώνυμη εταιρεία, με την επωνυμία Τράπεζα Πειραιώς Ανώνυμη Εταιρεία και διακριτικό τίτλο Τράπεζα Πειραιώς, που θα αποτελεί 100% θυγατρική της διασπώμενης εταιρείας.

Στη νέα Τράπεζα Πειραιώς θα εισφερθούν το σύνολο των καταθέσεων, το σύνολο των δανείων και το σύνολο των υποχρεώσεων της σημερινής Τράπεζας Πειραιώς από ομολογιακά δάνεια εκδόσεως της ιδίας ή θυγατρικών της, υπό την ιδιότητα της εκδότριας ή της εγγυήτριας αντίστοιχα, με την εξαίρεση των υποχρεώσεών της από του τίτλους των ομολογιών.

Επίσης, στην νέα Τράπεζα Πειραιώς θα εισφερθούν το σύνολο του ενεργητικού και παθητικού των καταστημάτων εξωτερικού και συγκεκριμένα του καταστήματος Λονδίνου και του καταστήματος Φρανκφούρτης.

Να σημειωθεί, ότι το πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης παρατείνεται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Τράπεζα Πειραιώς: Η λίστα με τα 53 καταστήματα που κατεβάζουν ρολά 

Σχετικά με τα υποκαταστήματα που έκλεισαν ή κλείνουν, πριν από 3 ημέρες, τα ρολά τους κατέβασαν  οριστικά, 25 τραπεζικά καταστήματα Πειραιώς, μεταξύ των οποίων σε Γαλάτσι, Νέας Σμύρνη, Αγία Βαρβάρα και Άγιο Δημήτριο Αττικής, ενώ την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου αναμένεται να κλείσουν οριστικά ακόμη 11 καταστήματα και θα ακολουθήσουν 6 στις 4 Δεκεμβρίου, 3 στις 17/12 και 8 στις 18/12.

Συγκεντρωτικά, τα 53 καταστήματα που κλείνουν είναι τα εξής:

Στην Αττική: Αγίας Βαρβάρας, Αγίου Δημητρίου, Γαλατσίου, Ιλίου, Μαιευτηρίου Μητέρα, Νέας Σμύρνη, Νοσοκομείου Λητώ, Σαλαμίνας, Κηφισιάς, Πλατείας Αγ. Ιωάννου Ρέντη,

Στη Μακεδονία: Επανωμής Θεσσαλονίκης, Πυλαίας, Ροδόπολης Σερρών,  Θεσσαλονίκη, Συκεών, Βεργίνας Δράμα, Πολυκάστρου, Φλώρινας, Σιάτιστας, Δεσκάτης Γρεβενών, Σοχού.

Στην Ήπειρο: Θεσπρωτικού, Παρακαλάμου, Κινητό συνεργείο Φιλιατών, Θράκη, Αβδήρων, Δικαίων, Ξυλαγανής.

Στην Πελοπόννησο: Αρχαίας Ολυμπίας, Διυλιστηρίων Κορίνθου, Ζαρουχλέικων Αχαϊας, Κορώνης, Νομαρχ. Μεγάρου Λακωνίας, Ρίου, Πύργου, Κινητό Συνεργείο Ανδρίτσαινας

Στη Θεσσαλία, Στερεά και Δυτική Ελλάδα: Κινητό Συνεργείο Ζαγοράς, Συκουρίου, Αμπελώνας Τυρνάβου, Κάτω Τιθορέα, Ματαράγκας, Βόνιτσας

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα: Κινητό Συνεργείο Νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ, Τζερμιάδων, Άνω Βιάννου, Λέρου

Στα Ιόνια ΝησιάΚυκλάδεςΒόρειο Αιγαίο: Ιθάκης, Λευκίμμης, Παξών, Νάουσας Πάρου, Κινητό Συνεργείο Αγ. Κυριακής Μυκόνου, Κινητό Συνεργείο Γαυρίου Άνδρου, Κινητό Συνεργείο Φιλοτίου, Κινητό Συνεργείο Πλωμαρίου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις