Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

ΗΠΑ: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επιτρέπει για πρώτη φορά τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια Bitcoin

ΗΠΑ: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επιτρέπει για πρώτη φορά τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια Bitcoin

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν για πρώτη φορά τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν απευθείας στο Bitcoin, μια κίνηση που προαναγγέλθηκε ως γεγονός ορόσημο για τον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ύψους περίπου 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα διευρύνει την πρόσβαση στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στη Wall Street και όχι μόνο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η τριμερής εντολή της οποίας περιλαμβάνει την προστασία των επενδυτών, ενέκρινε χθες (10.01.24) να αρχίσουν να διαπραγματεύονται κεφάλαια -από τα «βαριά» ονόματα του κλάδου BlackRock, Invesco και Fidelity έως μικρότερους ανταγωνιστές, όπως η Valkyrie- επενδύοντας στο Bitcoin. 

Οι εγκρίσεις σηματοδοτούν μια σπάνια συνθηκολόγηση της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς μετά από αντιδράσεις που κράτησαν για περισσότερο από μια δεκαετία, από τότε που ο Tyler και ο Cameron Winklevoss πρότειναν για πρώτη φορά ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο Bitcoin το 2013. 

Η αιφνιδιαστική αίτηση της BlackRock τον περασμένο Ιούνιο, ακολουθούμενη από μια απόφαση του εφετείου που χαρακτήρισε την απόρριψη μιας άλλης αίτησης «αυθαίρετη και ιδιότροπη», προκάλεσε ένα καταιγιστικό ράλι στο κρυπτονόμισμα εν μέσω εικασιών ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ θα έδιναν τελικά την ευλογία τους στη δομή.

«Ενώ εγκρίναμε σήμερα την εισαγωγή και διαπραγμάτευση ορισμένων μετοχών spot διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων Bitcoin, δεν εγκρίναμε ούτε υποστηρίξαμε το Bitcoin», δήλωσε ο πρόεδρος της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς, Gary Gensler. «Οι επενδυτές θα πρέπει να παραμείνουν προσεκτικοί σχετικά με τους αμέτρητους κινδύνους που σχετίζονται με το Bitcoin και τα προϊόντα των οποίων η αξία συνδέεται με την κρυπτογράφηση».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις