Δευτέρα, 27 Μαΐ
19oC Αθήνα

ΗΠΑ: Σε ρεκόρ έτους η αύξηση των μισθοδοσιών τον Μάρτιο – Μειώθηκε η ανεργία

ΗΠΑ: Σε ρεκόρ έτους η αύξηση των μισθοδοσιών τον Μάρτιο – Μειώθηκε η ανεργία

Οι μισθοδοσίες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Μάρτιο κατά το μεγαλύτερο ποσοστό του τελευταίου σχεδόν έτους ενώ το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε, δείχνοντας πως η ισχυρή αγορά εργασίας τροφοδοτεί την οικονομία.

Τα μη γεωργικά μισθολόγια, ένα μέτρο για την εξέταση της κατάστασης της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν κατά 303.000 τον περασμένο μήνα, μετά από μια αναθεώρηση κατά 22.000 προς τα πάνω τους δύο προηγούμενους μήνες, όπως έδειξε έκθεση του Γραφείου Στατιστικής Εργασίας ξεπερνώντας όλες τις προσδοκίες σε έρευνα του Bloomberg, ενώ το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 3,8%.

Η αύξηση των θέσεων εργασίας τον Μάρτιο καθοδηγήθηκε από ταχύτερες προσλήψεις στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης, της αναψυχής και της φιλοξενίας και των κατασκευών.

Η αγορά εργασίας είναι το στήριγμα της αμερικανικής οικονομίας, δίνοντας στους Αμερικανούς τα εφόδια να συνεχίσουν να ξοδεύουν παρά τις υψηλές τιμές και το υψηλό κόστος δανεισμού.

Τα σημερινά στοιχεία (5.4.2024) εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το πόσο πραγματικά «ψύχεται» η αγορά εργασίας και πόσο κρίσιμο θα είναι αυτό για την Fed στη μάχη της κατά του πληθωρισμού.

Οι αξιωματούχοι θα δουν τα νέα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή και παραγωγού την επόμενη εβδομάδα, ενώ θα ακολουθήσει η μέτρηση Μαρτίου του δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, πριν από τη συνεδρίασή τους στις 30 Απριλίου και την 1η Μαΐου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις