Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ιστορικά χαμηλά επίπεδα για τα ελληνικά και ιταλικά ομόλογα

Ιστορικά χαμηλά επίπεδα για τα ελληνικά και ιταλικά ομόλογα

Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχώρησαν σήμερα οι αποδόσεις στα ελληνικά και ιταλικά ομόλογα.

Τα ελληνικά και τα ιταλικά ομόλογα έπεσαν καθώςοι επενδυτές χαιρέτισαν τις αξιολογήσεις του οίκου Moody’s για το αξιόχρεό τους και η νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ ενίσχυσε το κλίμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου μειώθηκε κατά 8 μονάδες βάσης στο 0,747% μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας από τον Moody’s την Παρασκευή στη βαθμίδα Ba3 από Β1 και τη διατήρηση σταθερών των προοπτικών του.

Η απόδοση των ιταλικών κρατικών τίτλων μειώθηκε κατά 4 μονάδες βάσης στο 0,572%, με τις τιμές τους να ενισχύονται από την επιβεβαίωση του αξιόχρεου της Ιταλίας από τον Moody’s στη βαθμίδα Baa3 με σταθερές προοπτικές.

Οι αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας της Ευρωζώνης μειώθηκαν γενικότερα, μία ένδειξη ότι οι επενδυτές ήταν διατεθειμένοι να αναλάβουν περισσότερο ρίσκο και ότι ανακουφίστηκαν από το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ μετά την αβεβαιότητα της περασμένης εβδομάδας.

Οι αποδόσεις των ισπανικών τίτλων μειώθηκαν 2 με 3 μονάδες βάσης, όπως και των πορτογαλικών, με τα τελευταία να κινείται προς αρνητικό έδαφος. Με λίγα σημαντικά οικονομικά στοιχεία να ανακοινώνονται σήμερα, οι αναλυτές αναμένουν μία ήσυχη συνεδρίαση για τα ομόλογα του πυρήνα της Ευρωζώνης, με τους γερμανικούς τίτλους να παραμένουν κοντά στα τρέχοντα επίπεδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις