Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ιστορικό χαμηλό για τα ελληνικά ομόλογα από τη Μεταπολίτευση! Τραπεζικό πάρτι στο Χρηματιστήριο

Ιστορικό χαμηλό για τα ελληνικά ομόλογα από τη Μεταπολίτευση! Τραπεζικό πάρτι στο Χρηματιστήριο
Φωτογραφία InTime News

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων έχουν υποχωρήσει σε ιστορικό χαμηλό και διαμορφώνονται στο 3,682%, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο όχι μόνο στην περίοδο της κρίσης, αλλά και στην περίοδο της μεταπολίτευσης.

Οι διεθνείς αγορές φαίνεται να εμπιστεύονται την Ελλάδα, αλλά κυρίως εκτιμούν ότι έχει μειωθεί πλέον στο ελάχιστο το πολιτικό ρίσκο για την χώρα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των παραγόντων της αγοράς, οι εκλογές έρχονται ακόμη πιο κοντά και κανείς δεν φοβάται την επόμενη ημέρα. Είτε κερδίσει η ΝΔ – που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις – είτε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας την ολική επαναφορά, δεν πρόκειται να επιφυλάξει εκπλήξεις στους επενδυτές και στην αγορά.

Θεωρούν μάλιστα ότι όσο πιο σύντομα γίνουν τόσο το καλύτερο, διότι θα πάψει το παραδοσιακό πάρτι παροχών, κάτι που δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην οικονομία, που τόσο ανάγκη το έχει.

Η πορεία των ελληνικών ομολόγων είναι εντυπωσιακή. Τον περασμένο Νοέμβριο η απόδοση ήταν κοντά στο 4,7% και σήμερα έχει υποχωρήσει κάτω από το 3,7%. Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική κυβέρνηση σταθμίζοντας την κατάσταση τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, ίσως τολμήσει να βγει εκ νέου στις αγορές με έκδοση 10ετούς ομολόγου, ακόμη και πριν τις 15 Μαρτίου.

Πάρτι στο Χρηματιστήριο

Ανάλογη είναι και η εικόνα στο ελληνικό χρηματιστήριο με τον γενικό δείκτη σήμερα να υπερβαίνει τις 700 μονάδες, κάτι που έχει να συμβεί από τις 10 Σεπτεμβρίου του 2018, λίγες ημέρες μετά την έξοδο από το Μνημόνιο. Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 1,53% και διαμορφώνεται στις 705,85 μονάδες.

Οι τράπεζες συνεχίζουν την ανοδική τους τροχιά και κερδίζουν πάνω από 4%.

Ράλι εκ νέου για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς που καταγράφει κέρδη άνω του 15,10%. Η μετοχή της Πειραιώς μέσα στον Φεβρουάριο σημειώνει άνοδο 103%!

Η Alpha Bank και η Eurobank έχουν άνοδο 4,91% και 6,85% αντίστοιχα και κέρδη 7,15% για την μετοχή της Εθνικής.

Σημαντικά κέρδη και για τις άλλες δεικτοβαρείς μετοχές.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις