Οικονομία

Και ξαφνικά ο Σόιμπλε απευθύνει έκκληση στους Έλληνες πολίτες: Μην παρασύρεστε από ανεύθυνους πολιτικούς!

- Η Ευρώπη και η Γερμανία δεν είναι υπεύθυνες για τα ελληνικά προβλήματα, τονίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
- Θα πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στον ελληνικό λαό για αυτά που υπομένει δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας πως οι Έλληνες υποφέρουν από τα μέτρα εξυγίανσης
- ''Δεν γνωρίζω για νέο πακέτο στήριξης, η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι μπορεί να τα καταφέρει και μόνη της και ότι μπορεί να διασφαλίσει πρόσβαση στις αγορές''
- Προετοιμάζει και την γερμανική κοινή γνώμη ο Σόιμπλε υπενθυμίζοντας την ευρωπαϊκή υπόσχεση για βοήθεια, χωρίς να αναφέρει τη λέξη χρέος, όταν επισημοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα

Σόιμπλε: Σεβασμό στον ελληνικό λαό

«Θα πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στον ελληνικό λαό για αυτά που υπομένει», υπογραμμίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπενθυμίζοντας ότι «οι Έλληνες υποφέρουν από τα μέτρα εξυγίανσης» που εφαρμόζονται στη χώρα τους.

Η Ευρώπη και η Γερμανία δεν είναι υπεύθυνες για τα ελληνικά προβλήματα

Ωστόσο, «τα αίτια για τα σημερινά προβλήματα της Ελλάδας θα πρέπει να αναζητηθούν στις παραλείψεις των περασμένων δεκαετιών, τις οποίες καλούνται οι σημερινοί Έλληνες να πληρώσουν. Η Ευρώπη και η Γερμανία δεν είναι υπεύθυνες για τα ελληνικά προβλήματα, πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο και πως «εάν οι Έλληνες συνεχίσουν την ίδια πορεία έχουν καλές πιθανότητες να τα καταφέρουν».

Μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD και στην εκπομπή «Βeckmann», ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απευθύνει έκκληση στους πολίτες της Ελλάδας να μην παρασύρονται από ανεύθυνους πολιτικούς που «υποστηρίζουν ότι άλλοι είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματά τους».

«Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί αλλά βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο»

Ο γερμανός υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι η περσινή τουριστική σαιζόν ήταν η καλύτερη εδώ και δεκαετίες, ενώ αναμένεται και θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη. «Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί αλλά βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο», υποστήριξε ο κ. Σόιμπλε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου πακέτου στήριξης της Ελλάδας, ο γερμανός υπουργός επισημαίνει: «Δεν το γνωρίζω. Προς το παρόν η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι μπορεί να τα καταφέρει και μόνη της και ότι μπορεί να διασφαλίσει πρόσβαση στις αγορές».

Ο κ. Σόιμπλε υπενθυμίζει ότι κατά την έγκριση του δευτέρου πακέτου στήριξης της Ελλάδας, οι υπουργοί Οικονομικών είχαν υποσχεθεί στην Αθήνα ότι οι Ευρωπαίοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν κάτι (σ.σ. Deutsche Welle: να δραστηριοποιηθούν) μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος εάν η Ελλάδα χρειαστεί βοήθεια, υπό τον όρο να ανταποκριθεί η χώρα στις υποχρεώσεις της και να σημειώσει πρωτογενές πλεόνασμα.

Τέλος, ο γερμανός υπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που σημειώνονται στο πεδίο της εφαρμογής κυβερνητικών αποφάσεων από τη δημόσια διοίκηση σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

Διαβάστε επίσης:
”Η έξοδος στις αγορές δεν σημαίνει πως πέρασε η κρίση”

Financial Times: Σε χάος βυθίστηκε η κυβέρνηση λόγω Μπαλτάκου

Πηγή Deutsche Welle

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Το επαπειλούμενο χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν και οι προβλέψεις της Fed για άνοδο του πληθωρισμού ρίχνουν τις ασιατικές μετοχές
Το κλίμα έγινε πιο επιφυλακτικό μετά από δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ προετοιμάζονται για ένα πιθανό χτύπημα στο Ιράν τις επόμενες ημέρες
Recession Global Market Crisis Stock Red Price Drop Arrow Down Chart Fall
Δουλειά πάνω από 11 ώρες ημερησίως και fast track επενδύσεις προτείνoυν οι Βρυξέλλες για να ετοιμαστεί πολεμικά η ΕΕ
«Θέλουμε να συνεργαστούμε με τις κυβερνήσεις και τους κοινωνικούς εταίρους για το εάν είναι απαραίτητο να εξεταστεί η Οδηγία για τον Χρόνο Εργασίας σε σχέση με το στρατιωτικό προσωπικό για την υποστήριξη της αμυντικής ετοιμότητας», τόνισε ο κοινοτικός επίτροπος για την Άμυνα
Άρμα μάχης σε άσκηση