Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Καλάθι των Χριστουγέννων: «Μέσα» γαλοπούλα, βασιλόπιτα, σοκολάτα, «έξω» μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Καλάθι των Χριστουγέννων: «Μέσα» γαλοπούλα, βασιλόπιτα, σοκολάτα, «έξω» μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Το εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού έρχεται την άλλη εβδομάδα και θα περιλαμβάνει όσα χρειάζονται για το τραπέζι των Χριστουγέννων. Μαζί του έρχεται και το Καλάθι του Άη Βασίλη, γεμάτο παιχνίδια!

Το καλάθι των Χριστουγέννων και το καλάθι του Άη Βασίλη ανακοίνωσε σήμερα (07.12.2022) ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Και τα δυο θα τεθούν σε… εφαρμογή από τις 14 Δεκεμβρίου, το πρώτο θα έχει ισχύ έως τις 4 Ιανουαρίου και το άλλο έως τις 11.

Το καλάθι των Χριστουγέννων είναι ουσιαστικά το καλάθι του νοικοκυριού αλλά με προϊόντα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.  

Στα 51 προϊόντα που έχει τώρα το καλάθι του νοικοκυριού, θα προστεθούν για τις μέρες των γιορτών, από 14 Δεκεμβρίου έως και 4 Ιανουαρίου, η γαλοπούλα, το μοσχάρι, τσουρέκι ή βασιλόπιτα και σοκολάτες. Δεν θα περιλαμβάνονται μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Και αυτό «με δίκη μου απόφαση είπαμε όχι, για να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δείτε όλη τη λίστα με το χριστουγεννιάτικο καλάθι του νοικοκυριού

Σε ό,τι αφορά στο καλάθι του νοικοκυριού, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι, για 6η εβδομάδα λειτουργίας του, η μέση αξία καλαθιού είναι μειωμένη κατά 30% σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα «και αν υπολογιστεί ότι ο πληθωρισμός ήταν στο 10% τότε η μείωση φτάνει στο 40%».

Πρόσθεσε επίσης ότι πλέον, στα 2/3 των αλυσίδων το κόστος του καλαθιού κάτω από τα 100 ευρώ.

Σχετικά με την επιβολή προστίμων σε κάποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που διαπιστώθηκε αισχροκέρδεια σε κάποια προϊόντα του καλαθιού ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου καθώς αναμένονται οι εξηγήσεις των επιχειρηματιών και εφόσον επιβληθεί πρόστιμο, ο ίδιος θα ανακοινώσει σε ποια προϊόντα ήταν αδικαιολόγητα αυξημένες οι τιμές για να το γνωρίζει ο καταναλωτής.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις