Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Καταγγέλθηκε δάνειο της Ναυτεμπορικής

Καταγγέλθηκε δάνειο της Ναυτεμπορικής

Πλήγμα στη “Ναυτεμπορική”. Η ιστορική οικονομική εφημερίδα, κινδυνεύει να μπει σε περιπέτειες ύστερα από την καταγγελία της σύμβασης ανοικτού αλληλόχρεου λογαριασμού από τη Eurobank και την απαίτηση να καταβληθεί αμέσως το ποσό των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη το ποσό δεν είναι μεγάλο και θα μπορούσε να βρεθεί λύση αν τα πράγματα παραμείνουν εδώ. Αν, όμως, καταγγελθούν και άλλα δάνεια από άλλες τράπεζες, τότε μπορεί να δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα, το οποίο ενδεχομένως να είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμο.

Την καταγγελία της σύμβασης από τη Eurobank ανακοίνωσε η ίδια η “Ναυτεμπορική¨ με επιστολή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του στην οποία αναφέρεται:

“Η εταιρεία Η Ναυτεμπορική -Π. Αθανασιάδης και ΣΙΑ ΑΕ (στο εξής η “Εταιρεία”) κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του Ν.3340/2005, της υπ’αριθμ.3/347/12.7.2005 απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Κανονισμού του Χ.Α. ως ισχύουν, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η πιστώτρια τράπεζα Eurobank Ergasias ΑΕ κατήγγειλε τη σύμβαση πίστωσης της Εταιρείας με ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό, καθιστώντας το συνολικό οφειλόμενο ποσό 6.506.899,82 ευρώ ληξιπρόθεσμο και απαιτητό, καλώντας ταυτόχρονα την Εταιρεία όπως καταβάλει το συνολικό αυτό ποσό αμέσως.

Η εταιρεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια  ώστε η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με την πιστώτρια Τράπεζα να καταλήξει σε λύση ικανοποιητική και για τα δύο μέρη”, καταλήγει η ανακοίνωση της εισηγμένης”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε