Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Κίνδυνος παραγραφής για τη λίστα Λαγκάρντ – Τι σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών

Κίνδυνος παραγραφής για τη λίστα Λαγκάρντ – Τι σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος παραγραφής για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής των προσώπων που βρίσκονται στις λίστες Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου, Λιχτενστάιν, ακινήτων και γενικότερα σε όλες τις λίστες.

Για φέτος ο κίνδυνος θα αποτραπεί με την παράταση για ένα χρόνο που θα ψηφίσει η Βουλή με την κατάθεση σχετικής νομοθετικής πράξης.

Όμως, παρά την παράταση στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ότι πάλι ο χρόνος είναι λίγος και ο κίνδυνος παραγραφής μεγάλος κι΄ αυτό γιατί οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι χρονοβόρες( είναι χαρακτηριστικό πως από τη λίστα Λαγκάρντ μόνο 136 από τις 2062 υποθέσεις έχουν ελεγχτεί), ενώ και ο αριθμός των ελεγκτών που ασχολούνται με το θέμα είναι μικρότερος από εκείνο που απαιτείται.

Για το λόγο αυτό το υπουργείο Οικονομικών θα ζητήσει από τους Θεσμούς να υιοθετηθεί και να ισχύσει η διαδικασία γρήγορων ελέγχων, καθώς και να ενισχυθούν οι ελεγκτές με τη μετάταξη 1.000 υπαλλήλων από το στενό δημόσιο τομέα και την πρόσληψη και άλλων οι οποίο θα χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για τον έλεγχο των προσώπων που είναι στις λίστες, αλλά και για τη διενέργεια ελέγχων ώστε να περιοριστεί η φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα έσοδα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε