Δευτέρα, 17 Ιουν.
32oC Αθήνα

Κλείνει από την αγορά το χρηματοδοτικό κενό του 2015

Κλείνει από την αγορά το χρηματοδοτικό κενό του 2015

 Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2015. Την εκτίμηση αυτή κάνουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών και χαρακτηρίζουν το ζήτημα ως τεχνικό πρόβλημα.

Παράλληλα, διευκρινίζουν πως από τη στιγμή που η Ελλάδα βγήκε στις αγορές και όπως μετέδωσε το Ρόιτερ αναμένεται να εκδώσει 7ετές ομόλογο, παύει να υφίσταται θέμα χρηματοδότησης.

Οι πληροφορίες αυτές έχουν πέσει και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι όπου για δεύτερη μέρα οι υπουργοί της ελληνικής αποστολής, με επικεφαλής των υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη παρουσιάζουν στους εκπροσώπους της τρόικας τα θέματα της αρμοδιότητάς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από οικονομικούς κύκλους του υπουργείου Οικονομικών οι συζητήσεις εξελίσσονται σε θετική ατμόσφαιρα, με «διάθεση σύγκλισης» των δύο πλευρών.

Πληροφορίες από τις ίδιες πηγές αναφέρουν πως η διαπραγμάτευση για το χρέος θα ξεκινήσει αμέσως μετά την αξιολόγηση της τρόικας.

Τέλος, υποστηρίζουν πως οι γεωπολιτικές εξελίξεις, όπως τα γεγονότα στην Ουκρανία, έχουν φέρει το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας σε δεύτερη μοίρα. Πιστεύουν, ωστόσο, ότι το Παρίσι θα βοηθήσει σε μια γρήγορη εξέλιξη στο θέμα της αξιολόγησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χρέη μαμούθ στην πορτογαλική τράπεζα που ”τορπίλισε” το ελληνικό ομόλογο

Η Ελλάδα βγαίνει για τα καλά στις αγορές

Ο Μεγάλος Αδελφός είναι… εφοριακός! Η εφορία θα ελέγχει δαπάνες για αγορά αεροπορικών εισιτηρίων, πολυτελών ειδών και ταξίδια

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε