Παρασκευή, 23 Φεβ.
14oC Αθήνα

Κλώντια Μπουχ (SSM): Οι ελληνικές τράπεζες έχουν σημειώσει πρόοδο

Κλώντια Μπουχ (SSM): Οι ελληνικές τράπεζες έχουν σημειώσει πρόοδο

Αναγνωρίστηκε η πρόοδος των ελληνικών τραπεζών από την πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (SSM), Kλόντια Μπουχ (Claudia Buch), η οποία ανέλαβε τα νέα της καθήκοντα πριν από λίγες ημέρες.

Όπως επισήμανε η κ. Buch, μετά από την διήμερη επίσκεψη της στην Αθήνα και στην Τράπεζα της Ελλάδος: «η καλή ευρωπαϊκή συνεργασία στην τραπεζική ένωση και η ισχυρή εποπτεία (της ΕΚΤ) έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πρόοδο που σημείωσε ο ελληνικός τραπεζικός τομέας».

O Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ανέφερε σχετικά: «Είχαμε μια εξαιρετική συνάντηση με την Claudia Buch, τον Dominique Laboureix και τους συνεργάτες μας. Συζητήσαμε για όλα τα θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές μας σε ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εξαιρετικής συνεργασίας».

Ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης, Dominique Laboureix, δήλωσε: «Η επίσκεψη αυτή αποτελεί παράδειγμα της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών και των εθνικών αρχών – πρόκειται για συνεργασία ζωτικής σημασίας για την προστασία της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Ο ελληνικός τραπεζικός τομέας έχει καλύψει μεγάλη απόσταση από την εποχή της χρηματοοικονομικής κρίσης. Και αυτή είναι μια πολύ καλή είδηση, ακόμη και αν πρέπει πάντα να επαγρυπνούμε.»

Οι επικεφαλής των δύο ευρωπαϊκών θεσμών είχαν συνάντηση με τον Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα και στελέχη της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Συναντήθηκαν επίσης με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος από τις αρμόδιες εποπτικές Διευθύνσεις, ευχαρίστησαν για το άριστο επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών και αντάλλαξαν μαζί τους απόψεις για όλα τα τρέχοντα θέματα της τραπεζικής εποπτείας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, οι επικεφαλής των δύο ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών συναντήθηκαν με εκπροσώπους των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Είχαν επίσης επαφές με την ελληνική κυβέρνηση.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η σημερινή κατάσταση και οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, καθώς και θέματα εποπτικού ενδιαφέροντος και συνεργασίας των δύο ευρωπαϊκών θεσμών με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις