Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Κόκκινα δάνεια, ΦΠΑ στην παιδεία και φαρμακεία μπλοκάρουν τη δόση

Κόκκινα δάνεια, ΦΠΑ στην παιδεία και φαρμακεία μπλοκάρουν τη δόση

Μηδαμινές είναι οι πιθανότητες να εγκρίνει σήμερα το Euro Working Group την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει βρει τα ισοδύναμα για το ΦΠΑ στην παιδεία και δεν έχει συμφωνήσει με την τρόικα για τα κόκκινα δάνεια, με συνέπεια να είναι στον αέρα η αξιολόγηση αλλά και η ανακεφαλαιοποίηση στις τράπεζες.

Λιγοστές είναι οι ελπίδες της κυβέρνησης για εκταμίευση της πολυπόθητης δόσης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στη σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group.
Και αυτό γιατί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα κάθονται τεχνοκράτες που θα πάρουν τη λίστα με τα προαπαιτούμενα και θα δουν πως η Αθήνα δεν έχει υλοποιήσει και τα 48 μέτρα ως όφειλε.

Μεγαλύτερα αγκάθια για την ελληνική κυβέρνηση είναι το ΦΠΑ στην παιδεία, τα κόκκινα δάνεια και το διοκτησιακό καθεστώς στα φαρμακεία.

Πάντως σύμφωνα και με τον γερμανικό τύπο μπορεί το Euro Working Group και πιθανώς ακόμα και το Eurogroup να μην ανάψουν το πράσινο φως για την εκταμίευση, όμως τα 2 δισ. ευρώ η Ελλάδα θα τα πάρει, πιθανότατα καθυστερημένα, παίζοντας το χαρτί της προσφυγικής κρίσης.

Πηγή Ημερησία

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε