Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κομισιόν: Επιστρέφουν σήμερα οι θεσμοί – Επιβεβαίωση της ΕΛΣΤΑΤ από την Eurostat

Κομισιόν: Επιστρέφουν σήμερα οι θεσμοί – Επιβεβαίωση της ΕΛΣΤΑΤ από την Eurostat

Αθήνα, πατάνε σήμερα οι εκπρόσωποι των θεσμών σύμφωνα με το εκπρόσωπο του Γιούνκερ, Μαργαρίτη Σχοινά.

Όπως δήλωσε, οι εκπρόσωποι των θεσμών επιστρέφουν σήμερα στην Αθήνα και οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν αύριο και αναμένεται να κρατήσουν αρκετές ημέρες.

Είπε επίσης ότι υπάρχει η πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2017 και το 2018. Ερωτηθείς σήμερα αναφορικά με τις διαφωνίες με το ΔΝΤ για το κατά πόσο η καλή απόδοση της ελληνικής οικονομίας είναι βιώσιμη ανέφερε: «H Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει προσεκτικά τα νέα στοιχεία στο πλαίσιο των εαρινών οικονομικών προβλέψεων και θα αξιολογήσει τις επιπτώσεις στις προβλέψεις για τους μεσοπρόθεσμους στόχους. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί παραμένουν πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει τους στόχους για 1,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2017 και 3,5% το 2018».

Την ίδια ώρα η Eurostat επιβεβαίωσε πλήρως τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το πλεόνασμα στο ισοζύγιο της κυβέρνησης, ύψους 1,288 δισ. ευρώ ή 0,7% του ΑΕΠ. Το δημόσιο χρέος, διαμορφώθηκε στα 314,897 δισ. ευρώ ή στο 179% του ΑΕΠ.

Η ΕΛΣΤΑΤ είχε ανακοινώσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,9% του ΑΕΠ (6,937 δισ. ευρώ), δημοσιονομικό πλεόνασμα 0,7% και δημόσιο ακαθάριστο χρέος 179%.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε