Οικονομία

Κόνσολας: «Δύσκολη χρονιά το 2021 – Στόχος, η ενίσχυση του brand της Ελλάδας σε ασφαλή τουριστικό προορισμό απέναντι στην πανδημία»

Το μήνυμα ότι το 2021 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό έστειλε από την Κρήτη ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, θέτοντας παράλληλα ως στόχο, την ενίσχυση του brand της Ελλάδας ως ασφαλούς προορισμού.

Ο Υφυπουργός τόνισε ότι «Ο  τουρισμός δεν θα μπορούσε να ανοίξει χωρίς τη στήριξη των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν. Η εφαρμογή και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων έγινε από τους ανθρώπους του τουρισμού και οφείλουμε σε όλους αυτούς ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Επίσης, επισήμανε ότι πρέπει να κρατήσουμε τρία θετικά στοιχεία από την φετινή προβληματική και δύσκολη τουριστική περίοδο που είναι η πολύ καλή επίδοση στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ο μικρός αριθμός κρουσμάτων στα ξενοδοχεία και η άψογη διαχείρισή τους και απόλυτη ικανοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των επισκεπτών μας από την υγειονομική ασφάλεια.

Ο κ. Κόνσολας πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Ηράκλειο και τη Χερσόνησο της Κρήτης  μαζί με τη Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, κα Βίκυ Λοΐζου, συνοδευόμενοι από τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Μάξιμο Σενετάκη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νομό Ηρακλείου, συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ανατολικής Κρήτης, κ. Χαλκιαδάκη Νίκο  και το Διοικητικό Συμβούλιο, τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Νίκο Κατσαράκη και τον Δήμαρχο Χερσονήσου, κ. Γιάννη Σέγκο.

Στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού αναλύθηκαν οι επιπτώσεις της πανδημίας στον τουρισμό στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, ενώ ο Υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στις προτάσεις του Υπουργείου για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός νέου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού παρευρέθηκε επίσης, στη βράβευση εργαζομένων που πραγματοποίησε, σε ειδική εκδήλωση, ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης με πρωτοβουλία του Προέδρου του, κ. Μιχάλη Βλατάκη. Παράλληλα, συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τους Προέδρους των  Εργοδοτικών Τουριστικών Φορέων της Κρήτης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Oι επενδύσεις – μαμούθ στην Τεχνητή Νοημοσύνη χτυπούν καμπανάκι για Alphabet, Amazon, Apple, Meta και Microsoft
Αυξάνονται οι ανησυχίες ότι η άνθηση αναγκάζει τις αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες να υπερφορτώσουν τους ισολογισμούς τους με τις δαπάνες τους σε εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης
Meta AI
Γαλλία: Πώς επιχειρεί ο Λεκορνί να επιβιώσει με τον νέο προϋπολογισμό
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, ζήτησε από τους υπουργούς του να προσκαλέσουν εκπροσώπους διαφόρων κομμάτων στο πλαίσιο μιας νέας προσπάθειας συμφωνίας επί «ευρέων αρχών» για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους
REUTERS
Τέλη κυκλοφορίας 2026: Μέχρι 31 Δεκέμβριου η εξόφληση – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί
Τα ποσά παραμένουν σταθερά στην πλατφόρμα myCAR, χωρίς αυξήσεις, ενώ τα πρόστιμα για όσους καθυστερήσουν να τα πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ξεκινούν από 25% και φτάνουν έως και 100% του ποσού
traffic