Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κορονοϊός: Σε απόγνωση 9.000 εργαζόμενοι στον κλάδο των εκθέσεων

Κορονοϊός: Σε απόγνωση 9.000 εργαζόμενοι στον κλάδο των εκθέσεων
Φωτογραφία αρχείου

S.O.S. εκπέμπουν 9 χιλιάδες άμεσοι και έμμεσοι εργαζόμενοι στον κλάδο των διοργανώσεων εκθέσεων και συνεδρίων, που από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού μέχρι σήμερα “βουλιάζουν” στην κυριολεξία, καθώς δεν τους έχει δοθεί ακόμα η δυνατότητα επανεκκίνησης της δραστηριότητας τους.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο Γενικός Διευθυντής μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, της “Be – Best”, Βαγγέλης Χαραλάμπους, το μέλλον διαγράφεται εντελώς αβέβαιο την ώρα που ο ΕΟΔΥ έχει προχωρήσει στην έκδοση υγειονομικού πρωτοκόλλου: “Δυστυχώς από το ξεκίνημα της πανδημίας έως τον Μάιο είχαν απαγορευθεί εντελώς οι διοργανώσεις εκθέσεων. Τον Μάιο συμφωνήσαμε ένα πρωτόκολλο λειτουργίας με τον ΕΟΔΥ, με σκοπό να ξεκινήσουμε από τον Σεπτέμβρη κανονικά, καθώς το καλοκαίρι δεν γίνονται εκθέσεις και 28 Αυγούστου μας έβγαλαν ένα ΦΕΚ δεκαπενθήμερης αναστολής διοργάνωσης, με αποτέλεσμα το μέλλον να εξακολουθεί να είναι αβέβαιο”.

Και συνεχίζει: “Είμαστε ο μοναδικός κλάδος της οικονομίας που μέχρι σήμερα δεν μας έχει δοθεί η δυνατότητα επανεκκίνησης της δραστηριότητα μας. Καμία ευκαιρία μέχρι σήμερα. Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ προβλέπει συγκεκριμένο αριθμό επισκεπτών την ίδια ώρα μέσα στο εκθεσιακό κέντρο. Μάσκες για εκθέτες και επισκέπτες. Εμείς είμαστε οργανωμένες εταιρείες από την φύση μας, έχουμε πλήρη έλεγχο των πάντων. Από τον αριθμό του κόσμου που μπορεί να προσέλθει, μέχρι ανά πάσα ώρα και στιγμή πόσοι είναι μέσα στο χώρο. Σαν περιβάλλον, ένα εκθεσιακό κέντρο είναι πιο ασφαλές από ένα mall. Μιλάμε για μηδενικό τζίρο. Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε κόψει ούτε ένα τιμολόγιο. Όλοι λίγο πολύ δουλεύουν. Εμείς ακόμα τίποτα, αλλά και το μέλλον είναι αβέβαιο”.

Στη συνέχεια, ο κ. Χαραλάμπους αναφέρεται στην ακύρωση όλων των προγραμματισμένων εκθέσεων και στους 9.000 εργαζόμενους που αναζητούν λύσεις.

“Συνεργάτες μας ρωτούν πότε προγραμματίζουμε επόμενη έκθεση και δεν ξέρουμε τι να τους πούμε. Ο εκθέτης πρέπει να εισάγει προϊόν για να το εκθέσει στους πελάτες του, να ετοιμάσει περίπτερο, για τον λόγο αυτό δέκα μέρες πριν δεν γίνεται να του πω πως δεν θα γίνει η έκθεση. Πρέπει να ξέρουμε τι θα γίνει. Θα διοργανωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου εκθέσεις ή όλες θα πάνε μετά το νέο έτος; Τέλος Αυγούστου ακυρώσαμε όλες τις προγραμματισμένες μας εκθέσεις… Μιλάμε για άμεσους και έμμεσους εργαζομένους, τουλάχιστον 9.000, διότι είναι ο κλάδος των εκθέσεων, των εκθεσιακών κέντρων, κατοχυρώσεις περιπτέρων, αρχιτέκτονες, catering. Όλοι μέσα είμαστε και δεν ιδρώνει δυστυχώς κανενός το αυτί, να βρεθεί μια λύση”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις