Τρίτη, 21 Μαΐ
22oC Αθήνα

Κώστας Σκρέκας: «Όραμά μας η αναβίωση του ναυπηγικού κλάδου»

Κώστας Σκρέκας: «Όραμά μας η αναβίωση του ναυπηγικού κλάδου»
Φωτογραφία-Eurokinissi

Στο όραμα της κυβέρνησης για την αναβίωση των ναυπηγείων αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, στο πρώτο συνέδριο Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων.

Ο Κώστας Σκρέκας τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δημιουργία ενός χρηματοδοτικού εργαλείου προκειμένου να υποστηριχθεί ο μετασχηματισμός του ελληνικού στόλου ώστε να περιοριστούν οι εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου και να στηριχθούν τα ελληνικά ναυπηγεία.

Ο υπουργός επισήμανε: «Σε κανέναν δεν αρέσει η εικόνα σε τουριστικό προορισμό της χώρας να βλέπει ένα φουγάρο με μαύρο καπνό να βγαίνει από τα πλοία όσο περιμένει να αποβιβαστεί ή να επιβιβαστεί. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει» και ανέφερε τις πρωτοβουλίες που προωθούνται για το πρασίνισμα και τον εξηλεκτρισμό των πλοίων καθώς και των λιμανιών.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι δημιουργείται μία σημαντική ευκαιρία για τα ναυπηγεία μας, αυτή την μεταβατική περίοδο για την παγκόσμια ακτοπλοΐα και προσέθεσε: «Πρέπει να επενδύσουμε στην καινοτομία και την έρευνα».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις