Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Κωστής Χατζηδάκης: Στοχευμένη ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών πριν το τέλος του 2023

Κωστής Χατζηδάκης: Στοχευμένη ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών πριν το τέλος του 2023

Περιθώριο για στοχευμένη ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών πριν το τέλος του έτους, ώστε να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια, άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

Όπως είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, οι αποφάσεις θα ληφθούν αφού βγουν και τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το μήνα Οκτώβριο, ώστε να υπάρχει πιο σαφής εικόνα για τη δημοσιονομική υπέρβαση.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στην προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, εκτιμώντας ότι αυτή θα υλοποιηθεί μέσα στην επόμενη διετία. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των τραπεζών, τόσο στα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων, όσο και στα κόστη τραπεζικών υπηρεσιών.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση περιμένει το πόρισμα της έρευνας που διεξάγει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις τράπεζες.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για τις αυξήσεις στις συντάξεις των δικαστικών, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί με βάση τις αντοχές του προϋπολογισμού και διευκρίνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα αναδρομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμα ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι οι αμυντικές δαπάνες των ευρωπαϊκών κρατών θα πρέπει να εξαιρούνται από τον υπολογισμό των δημοσιονομικών μεγεθών.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις