Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την Creta Farms

Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την Creta Farms
Φωτογραφία αρχείου InTime News

Αγώνας σωτηρίας για την Creta Farms, καθώς τις επόμενες ημέρες και μέχρι τέλος του μήνα θα κατατεθεί ενώπιον του αρμόδιου Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρεθύμνου, η αίτηση επικύρωσης του σχεδίου εξυγίανσης, δεδομένου ότι εκπνέει η προστασία έναντι των πιστωτών της.

Νέος, προτιμητέος, επενδυτής στην κρητική αλλαντοβιομηχανία είναι η ImpalaInvest BV, στην οποία ηγείται ο Δημήτρης Βιντζηλαίος, καθώς τις προηγούμενες ημέρες υπέγραψε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες. 

Οι μέτοχοι της εταιρείας θα ενημερωθούν κι επισήμως για τo μέλλον της επιχείρησης, στις 27 Φεβρουαρίου, οπότε και θα διεξαχθεί έκτακτη γενική συνέλευση.  Σταδιακά επιστρέφουν τα κρητικά προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Αυτή την περίοδο διενεργείται ειδικός έλεγχος από την Deloitte Business Solutions AE, με την εταιρεία να βρίσκεται σε διαδικασία ανεύρεσης των αναγκαίων οικονομικών πόρων, προκειμένου να εξασφαλίσει την αποπληρωμή και παράδοση των πορισμάτων του ελέγχου.

Τα προϊόντα επιστρέφουν στα ράφια

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, θα χρειαστούν έντεκα χρόνια, για να φθάσουν οι πωλήσεις της εταιρείας στα επίπεδα του 2018. Ο «δρόμος» όμως θα είναι δύσκολος τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια, αφού η παραγωγή προϊόντων θα πρέπει να ξαναβρεί τους ρυθμούς της, και η φίρμα να ξανακερδίσει τους καταναλωτές. 

Από την πλευρά του, ο  νέος επενδυτής, ετοιμάζει την πλήρη ανασυγκρότηση της εταιρείας.  Πρόσφατα, συστάθηκε με αρχικό κεφάλαιο 15 εκατ. ευρώ κι έδρα το Δήμο Περιστερίου, η Impala Hellas, που ουσιαστικά αποτελεί τη συνέχεια της Creta Farms.

Για την εταιρεία που η ιστορία της ξεκίνησε πριν από 50 χρόνια, όταν το 1970, ο Στυλιανός Δομαζάκης ίδρυε την πρώτη οργανωμένη μονάδα χοιρινού κρέατος στο Ρέθυμνο Κρήτης, το μεγάλο στοίχημα είναι να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Προς αυτή την κατεύθυνση ο νέος επενδυτής, σχεδιάζει την πλήρη επαναφορά των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ, τα οποία για μεγάλο διάστημα είχαν σταματήσει να παράγονται, λόγω έλλειψης πρώτης ύλης. 

Ήδη, ξεκίνησε να συνάπτει συμφωνίες με τα κανάλια διανομής, όπως σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία και catering, ενώ μία από τις στρατηγικές που χαράσσει για την τόνωση των παραγγελιών, αποτελούν οι ελκυστικές προσφορές.    Μεγάλη επίσης, είναι και η αγωνία των εργαζομένων, για την επόμενη ημέρα, καθώς ο αριθμός τους μειώθηκε σημαντικά, αριθμώντας τους 584, όταν το 2018, στον όμιλο απασχολούνταν 845 άτομα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις