Σάββατο, 22 Ιουν.
34oC Αθήνα

Ξεπέρασε τα 200 ευρώ το φυσικό αέριο

Ξεπέρασε τα 200 ευρώ το φυσικό αέριο
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Μία ακόμη εξαιρετικά δύσκολη ημέρα, εξελίσσεται στις διεθνείς αγορές με τις τιμές των μετοχών να καταρρέουν και την τιμή του φυσικού αερίου, να ξεπερνά τα 200 ευρώ η κιλοβατώρα (211 ευρώ), ενώ ανοδικά κινείται και το πετρέλαιο.

Στο αντίποδα το ηλεκτρικό ρεύμα, μετά το χθεσινό σοκαριστικό +30% σε μία ημέρα, σήμερα υποχώρησε μερικώς αλλά μόλις 5% σε σχέση με χθες, παραμένοντας όμως σε επίπεδα που μόνο τρόμο προκαλούν.

Αρχικά σήμερα οι αγορές κινήθηκαν σε σχετική ηρεμία με τις τιμές να παρουσιάζουν μικρές αυξομειώσεις, προφανώς με τους επενδυτές να αναμένουν τις εξελίξεις από το ουκρανικό μέτωπο.

Όσο η ώρα περνούσε, οι πιέσεις εντάθηκαν και το κλίμα βάρυνε ιδιαίτερα, αρχικά στις τιμές των μετοχών και εν συνεχεία στις τιμές των εμπορευμάτων.

Αυτή την στιγμή το φυσικό αέριο είναι στα 199,75 ευρώ η κιλοβατώρα, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με χθες κατά 20,5%.

Το πετρέλαιο μετά την χθεσινή πτήση προς τα 120 δολάρια το βαρέλι και την υποχώρηση εν συνεχεία, αυτή την στιγμή κινείται 114,30 δολάρια σημειώνοντας άνοδο 3,5%.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πραγματοποιείται ένα πραγματικό sell off με τον δείκτη Dax στην Φρανκφούρτη να υποχωρεί κατά 490 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 3,6%. Στο Παρίσι οι απώλειες κοντά στο 4%, πάνω από 3% στον Λονδίνο, ενώ στο Μιλάνο οι απώλειες προσεγγίζουν το 5%.

Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης χάνει πάνω από 3%. Τέλος αρνητικό προμηνύεται το άνοιγμα στην Νέα Υόρκη.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις