Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κυριαρχούν οι πωλητές για δεύτερη ημέρα στο ΧΑ – Νέα μεγάλη πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων

Κυριαρχούν οι πωλητές για δεύτερη ημέρα στο ΧΑ – Νέα μεγάλη πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων

Οι πωλητές κυριαρχούν από την αρχή της συνεδρίασης και σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να χάνει και τις 1.270 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,84% στις 1.264,67 μονάδες και τζίρο πάνω από τα 26 εκατ.

Οι μεγαλύτερες πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών ασκούνται στις τράπεζες με τον κλαδικό δείκτη να χάνει 1,5%.

Την ίδια στιγμή νέα σημαντική υποχώρηση για την απόδοση του 10ετούς ομολόγου στην δευτερογενή αγορά. Χάνει 2,5% και κυμαίνεται λίγο πάνω από το 3,44%.

Οι επενδυτές ανά την υφήλιο έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην στάση που θα τηρήσουν οι κεντρικές τράπεζες και στο αν τελικά θα δώσουν το πολυπόθητο σήμα για επιστροφή στις μειώσεις επιτοκίων.

Στο απόηχο αυτών των προσδοκιών οι μεταβολές παραμένουν περιορισμένες, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ. Fed και ΕΚΤ έχουν ανανεώσει το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα, όπου Πάουελ και Λαγκάρντ αναμένεται να δώσουν τον στίγμα τους για την επόμενη ημέρα. Για την ώρα πάντως δηλώνουν ότι οι μειώσεις αργούν, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστούν και νέες αυξήσεις επιτοκίων εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Στην Ευρώπη οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται ελαφρά ανοδικά (DAC και CA, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE γράφει μικρές απώλειες. Στην Ν. Υόρκη τα futures δείχνουν μικρές απώλειες.

Σε ότι αφορά τα εμπορεύματα η κίνηση είναι ανοδική χωρίς όμως εξάρσεις. Ο χρυσός ανακάμπτει μερικών μετά τις χθεσινές απώλειες και σημειώνει άνοδο 0,13% στα 2.45 δολάρια η ουγγιά, το Brent κινείται ανοδικά 0,74% στα 78,61 δολάρια.

Τέλος το φυσικό αέριο βρίσκεται κάτω από τα 40 ευρώ η MWh μετά από πολύ καιρό, σημειώνοντας πτώση 1,257% και διαμορφώνεται στα 39,6 ευρώ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις