Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Lamda Development: Πως φτάσαμε σε μια τόσο επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Lamda Development: Πως φτάσαμε σε μια τόσο επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Η μεγαλύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εκτός τραπεζών από το 2008 είναι αυτή της Lamda Development σύμφωνα με τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η αύξηση υπερκαλύφθηκε κατά 58 εκατομμύρια ευρώ και αυτό που θεωρείται πολύ σημαντικό είναι η συμμετοχή ξένων και Ελλήνων επενδυτών.

Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή της EBRD η οποία έφτασε στο 4% της ΑΜΚ καθιστώντας την πλέον μέτοχο του 2% της LAMDA DEVELOPMENT. Η συμμετοχή της επιβεβαιώνει την φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη και το  sustainability  της επένδυσης του Ελληνικού λένε άνθρωποι της αγοράς.

Οι μέτοχοι, μικροί και μεγάλοι όπως και οι επενδυτές εντός και εκτός Ελλάδας φάνηκε επίσης ότι υποστηρίζουν έμπρακτα τις μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα. Μια εμπιστοσύνη στη διοίκηση της Lamda Development που αντανακλάται στην έλευση ξένων επενδυτών στην Ελλάδα μετά από μία μακρά περίοδο οικονομικής κρίσης.

Click4More Lamda Development: Η επίσημη ανακοίνωση για την εντυπωσιακή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Πως φτάσαμε σε αυτό; Βασικό συστατικό της επιτυχίας ήταν η σωστή προβολή και ενημέρωση της στρατηγικής και των στόχων της εταιρείας. Αυτό επέδρασε θετικά στην αντίληψη των επενδυτών για τα δυνητικά οφέλη της επένδυσης. Όσο για τους επενδυτές που λανθασμένα «πόνταραν» στη σύγκλιση της τιμής της μετοχής με την τιμή της αύξησης αναμένεται να επιστρέψουν αντιλαμβανόμενοι την διαφαινόμενη επενδυτική ευκαιρία.

Η επιτυχία για την Lamda ήταν ότι η συγκεκριμένη ΑΜΚ δεν επηρεάστηκε παρότι συνέπεσε με ταυτόχρονες εκδόσεις αξιόγραφων που άντλησαν €1.15 δις.

Τέλος, όπως λένε όσοι παρακολουθούν τα της χρηματιστηριακής αγοράς η επιτυχία συνίσταται και στο γεγονός ότι ο Δεκέμβριος παραδοσιακά, είναι ο μήνας με την ισχνότερη συναλλακτική δραστηριότητα, καθώς τα περισσότερα επενδυτικά χαρτοφυλάκια κλείνουν τα βιβλία τους τον Νοέμβριο και ανοίγουν νέες θέσεις στο ερχόμενο έτος.
Η τιμή της μετοχής κινήθηκε ανοδικά (3,52%) κατά την περίοδο διαπραγμάτευσης του δικαιώματος όταν την ίδια στιγμή ο Γενικός Δείκτης τιμών σημείωσε πτώση κατά 1,42%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις