Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Λιαργκόβας: Μείωση φόρων και αύξηση μισθών θα φέρει ανάπτυξη

Λιαργκόβας

Είμαστε πρωταθλητές στους φόρους. Η άμεση και η έμμεση φορολογία τσακίζουν τους πολίτες και αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει για να έρθει η ανάπτυξη λέει ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολιγισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Το πλεόνασμα προέρχεται από την αύξηση φόρων, λέει ο κ. Λιαρκόβας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά για το μέρισμα ότι προέρχεται από υπερφορολόγιση.

Μάλιστα, μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας, τόνισε πως δεν θα ανοίξουν οι κάνουλες και θα πέσει χρήμα μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Θα συνεχίσει και η λιτότητα με τα μέτρα για το ’19 και το ’20 ενώ υπάρχουν και τα πλεονάσματα που είναι υψηλά και είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν.

Ελάχιστες είναι οι χώρες που έχουν πετύχει ανάλογα πλεονάσματα

πρέπει σταδιακά να μειωθούν οι φόροι και αντίστοιχα να αυξηθούν οι αποδοχές.

Εκείνο που προέχει για την κυβέρνηση, λέει ο Π. Λιαργκόβας είναι να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Γραφειοκρατεία και φορολογία είναι τροχοπέδη, ειδικά η φορολογία που αλλάζει συνέχεια.

Ανάπτυξη με υψηλή φορολογία είναι σαν να τρέχεις με βαρίδια στην πλάτη, είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως τροχοπέδη είναι και η έμμεση φορολογία η οποία αυξάνεται και πλήττει τους πιο φτωχούς.

Για να έχουμε βιώσιμη κοινωνική πολιτική αυτή θα πρέπει να έρχεται από την ανάπτυξη, τόνισε ο κ. Λιαργκόβας, επισημαίνοντας ότι η μεσαία τάξη συρρικνώνεται και πολλοί μπαίνουν στα όρια της φτώχειας, οι αδύναμοι χρειάζονται ενίσχυση, αλλά όχι συγκυριακή, μόνιμη.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις